Melbourne

Čilić: I Evans može biti opasan

Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2017. u 11:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić se poprilkično namučio na otvaranju svoje kampanje na Australian Openu, no na kraju je nakon tri sata i osam minuta igre upisao pobjedu protiv Jerzyja Janowicza (4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3). 

“Janowicz može biti jako opasan, pogotovo kada su brzi uvjeti kao u Melbourneu. Možda mi je to unijelo malo nesigurnosti na početku. Bio sam preoprezan, oklijevao sam i nisam dobro servirao”, izjavio je Međugorac nakon pobjedničkog starta, .

“Osjetio sam da nisam bio maksimalno unutra s emocijama i motivacijom. Srećom, dobio sam prvi 'break' početkom trećeg seta i nakon toga sam igrao puno bolje i agresivnije. Kasnije sam bio puno čvršći i puno jači i agresivniji, ali nije se bilo lako vratiti nakon 0:2”, priznao je prvi hrvatski reket. 

Čilić je na koncu skupio 26 aseva i 67 winnera. Imao je i osam dvostrukih pogrešaka, te 29 neprisiljenih pogrešaka.

U idućem kolu očekuje ga britanski tenisač Daniel Evans koji je u prvom kolu bio bolji od Argentinca Facunda Bagnisa 7:6 (8), 6:3, 6:1.

“Nikada nisam igrao protiv Evansa. Imao je solidnu prošlu sezonu, talentiran je i može biti opasan. Međutim želim ući u meč kako sam danas završio, onda će biti lakše”, poručio je Čilić. 

Kopirati
Drag cursor here to close