Sa četiri stotinke prednosti

Čileanac Ferreira pobjednik ekstremnog MTB spusta ulicama čileanskog grada

Pedro Ferreira bio je brži od Čeha Tomaša Slavika u dramatičnom finišu 18. izdanja trke Red Bull Valparaiso Cerro Abajo.
Sport / Ostali sportovi | 03. 03. 2022. u 15:48 Bljesak.info
The Fastest Urban Downhill Riders Take On Red Bull Valparaíso Cerro Abajo 2022

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedro Ferreira bio je brži od Čeha Tomaša Slavika u dramatičnom finišu 18. izdanja trke Red Bull Valparaiso Cerro Abajo. Do pobjede na domaćem terenu došao je u konkurenciji najboljih svjetskih MTB spustaša u urbanom okruženju, koji su se natjecali na zastrašujuće strmim i uskim ulicama živopisnog Valparaisa.

Prelijepi čileanski grad Valparaiso od 2003. godine dočekuje brdske bicikliste iz cijelog svijeta, koji tu dolaze kako bi se utrkivali niz stepenice, oštre uglove i uske uličice ovog lučkog grada strmih obronaka.

Staza duga 2,4 km u gradu pod zaštitom UNESCO-a, sa oko 1605 stepenica i desetinama brzih zavoja, počinje na vrhu brda Cerro Carcel, vodi nizbrdo pored Bismarckovog trga i ulice Atahualpa, prema Neptunovoj fontani na trgu Anibal Pinto i cilju trke u gradskom središtu.

Na svom putu prema cilju, natjecatelji voze duž krova kuće uz čuvene Boccacciove stepenice, koje ih potom vode do prolaska kroz unutrašnjost hotela Faro Azul.

Prvi pobjednik ovog živopisnog spektakla bio je Sebastian Vasquez, a na vrh pobjedničkog postolja tijekom godina penjali su se biciklisti poput Slovaka Filipa Polca i češke MTB zvijezde Slavika.

Ovog puta, od 30 prijavljenih natjecatelja nakon kvalifikacija je ostalo 16 finalista. Iznenađenje je bilo nekvalificiranje poznatog britanskog bicikliste Bernarda Kerra, koji je doživio težak pad.

Među onima koji su se uspjeli kvalificirati bili su Čileanac Pedro Burns, Kolumbijac Camilo Sanchez (pobjednik trke Red Bull Monserrate Cerro Abajo 2022) i Šveđanin Oscar Harnstrom. Slavik je vodio i bio nadomak trijumfa, no Ferreira mu je pokvario slavlje: nastupio je posljednji i sa svega četiri stotinke prednosti dokopao se pobjede.

''Znao sam da moram ići na sve ili ništa, i moja vožnja je dobro prošla. Ovaj sport je nevjerojatan. Hvala Valparaisu i Čileu“, izjavio je Ferreira koji je pobijedio i na prošlom izdanju ove trke, održanom 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close