Emotivni Chen nakon sjajnog nastupa

Chen: Bili smo siromašni, trebalo je platiti trenera

"Mi smo bili siromašni, mama je uvijek nekako sakupljala novac kako bi platila Rafaela, međutim on je znao u kakvoj smo situaciju. Bio je spreman raditi, trenirati me, bez obzira da li smo imali da platimo trening ili ne", kaže Chen o svom treneru
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2022. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije četiri godine u Pyeongchangu Chen, koji je tada imao 18 godina je zauzeo peto mjesto. Četiri godine poslije, klizač rođen u Salt Lake Cityju, Nathan Chen je dominirao u kratkom programu postigavši i novi svjetski rekord sa 113.97 poena. Hanyu je bio opsjednut izvođenjem četverostrukog axela, najkompleksnijeg četverostrukog okreta u umjetničkom klizanju, koji nikad prije nije izveden na Igrama. Na kraju je nakon slobodnog programa sakupio velikih 218.63 boda. Chen, trostruki svjetski prvak, sada napokon ima i olimpijskog zlato.

"Sve se odigralo kao u nekom vrtlogu, nevjerojatno brzo. Izuzetno sam sretan, ovaj rezultat mi znači strašno puno. Posebno zbog činjenice da je moja majka rođena ovdje u Pekingu.Teško možete zamisliti kako se osjećam. Znate kako, sanjate Olimpijadu, nastup, ali osvojiti medalju, posebno zlatnu to je toliko teško.Ne mogu zaboraviti svog trenera Rafaela Arutyunyana koji me je trenirao i onda kada nismo imali novca. Mi smo bili siromašni, mama je uvijek nekako sakupljala novac kako bi platila Rafaela, međutim on je znao u kakvoj smo situaciju. Bio je spreman raditi, trenirati me, bez obzira da li smo imali da platimo trening ili ne. Zato mu posebno hvala" rekao je u svom emotivnom govoru Chen koja je iza sebe ostavio dvojicu Japanaca, mladog Yumu Kagiyamu (310,05 bodova) i Shomu Unoa (293 boda).

Dvostruki olimpijski prvak Japanac Yuzuru Hanyu završio je kao četvrti. Hanyu je pao izvodeći četverostruki axel, pa je nakon slobodnog programa bio tek osmi. Yuzuru neće dostići trostrukog olimpijskog prvaka Šveđanina Gillisa Grafströma, koji je postigao taj podvig prije 94 godine, između 1920. i 1928. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close