Rukomet

Červar: Već dugo nismo odigrali ovako dobru utakmicu

"Dobro smo ih proučili i znao sam da ćemo odigrati dobro'', kazao je.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2020. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, nakon uvjerljivog trijumfa nad Bjelorusijom 31-23 (15-10), izjavio je u subotu kako njegovi izabranici već dugo nisu odigrali ovako dobru utakmicu.

"Dugo nismo odigrali ovako dobru utakmicu, ali ne smijemo se sada umisliti jer prvenstvo je dugačko i čeka nas još puno posla", kazao je Červar za RTL televiziju, prenosi Hina.

Uoči susreta kao najopasniji igrači Bjelorusije izdvojeni su kružni napadač Artsem Karalek i bek Kuleš.

"Dobro smo ih proučili i znao sam da ćemo odigrati dobro. No, nisam mogao znati koliko dobro i s koliko razlike ćemo dobiti. Držali smo se svih dogovora, obrana je bila jaka i Bjelorusija nije imala rješenja za nju, a u napadu smo igrali mudro i raznovrsno. Svi su bili odlični i nikoga neću isticati, a mogu reći da sam uživao gledajući utakmicu. Istina, u jednom trenutku prvog poluvremena smo pali u malu crnu rupu, dali su nam četiri gola u nizu, i to nam se ne smije događati u nastavku kada nas čekaju još teži ispiti. Zato moramo biti ponizni i skromni, te se dobro pripremiti za naredne protivnike", istaknuo je izbornik Červar.

U skupini A rukometnog Eura Hrvatska vodi s 4 boda, Bjelorusija ima 2, a Srbija i Crna Gora su bez bodova. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču. U zadnjem kolu A skupine Hrvatska u ponedjeljak u 20.30 sati igra sa Srbijom.

Izbornik Červar posebno je pohvalio hrvatske navijače: "Želim se zahvaliti našim navijačima, bilo ih je puno i atmosfera je bila odlična. Pokazali su puno ljubavi prema nama i ja sam se naježio".

Kopirati
Drag cursor here to close