Priznanja

Čelnici Hrvatskog karate saveza istaknuli odličnu suradnju sa karatašima iz Hercegovine

Sudionici sastanka razgovarali su o današnjem turniru, kao i turnirima koji su do sada održani u Čitluku te o brojnim broćanskim karatašicama i karatašima koji postižu zapažene rezultate nastupajući za reprezentaciju Hrvatske
Sport / Ostali sportovi | 21. 09. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Službene stranice Grada / Čelnici Hrvatskog karate saveza istaknuli odličnu suradnju sa karatašima iz Hercegovine

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan ugostili su čelnike Hrvatskog karate saveza.

Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza, član komisije WKF-a za odabir sportaša u Kuću slavnih WKF-a i tehnički delegat EKF-a u Europskoj studentskoj sportskoj federaciji, Vjekoslav Šafranić, legenda hrvatskog karatea, predsjednik karate odbora za veterana HKS-a i predsjednik NO Zagrebačkog športskog saveza, te Vladimir Đerek, predsjednik sudačke komisije HKS-a doputovali su u Čitluk kako bi nazočili sedmom Međunarodnom karate turniru „DBG Open“ te su se jučer u društvu Pave Zovke, predsjednika KK Brotnjo-Hercegovina, Josipa Grbavca, predsjednika UO Športskog saveza Brotnja i predsjednika Organizacijskog odbora turnira, te Valentina Ćorića, jednog od začetnika broćanskog karatea i proslavljenog karataša, susreli sa čelnicima Općine Čitluk.

Na spomenutom sastanku načelnik Radišić upoznao je goste iz HKS-a sa osnovnim podacima vezanim za općinu Čitluk, a načelnik Radišić je na poseban način predstavio sportske klubove koji djeluju na području naše općine, dok je Predrag Smoljan, kao predsjednik Organizacijskog odbora Dana berbe grožđa, upoznao goste s manifestacijom čiji je sastavni dio međunarodni karate turnir, koji ove godine organizira KK Brotnjo-Hercegovina.

Sudionici sastanka razgovarali su o današnjem turniru, kao i turnirima koji su do sada održani u Čitluku te o brojnim broćanskim karatašicama i karatašima koji postižu zapažene rezultate nastupajući za reprezentaciju Hrvatske, kao i na državnim i svim ostalim natjecanjima u Republici Hrvatskoj.

Čelnici Hrvatskog karate saveza na sastanku su istaknuli uspješnu suradnju sa karate klubom iz Čitluka te su naglasili kako svi natjecatelji pod okriljem HKS-a imaju odlične uvjete za rad. U takvim uvjetima postižu se i zapaženi rezultati pa je tako na sastanku naglašeno da su aktualne seniorske prvakinje iz Čitluka i da mnogi karataši iz Hercegovine, poput braće Kvesić i ostalih, postižu odlične rezultate. Uz natjecatelja odlične rezultate postižu i suci poput Josipa Grbavca koji će dogodine polagati za svjetsku licencu.

Na jučerašnjem sastanku zaključeno je da HKS i karatašice i karataši iz Čitluka odlično surađuju, čemu će doprinijeti i jučerašnji sastanak.

Podsjetimo, u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk danas se održava 7. Međunarodni karate turnir „DBG Open“ na kojem se očekuje nastup više od 600 natjecatelja. Natjecanje je započelo u 10 sati, a svečano otvaranje bit će upriličeno u 16 sati. Nakon svečanog otvaranja uslijedit će borbe u seniorskoj konkurenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close