Bravo, bravo, bravo!

Čapljinka potpisala za najtrofejniji klub Europe

Mlada Božana potpisala je ugovor sa ekipom Imoco Volley Conegliano te u Conegliano, grad od 35.000 stanovnika u regiji Veneto, seli početkom srpnja.
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2020. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinka Božana Butigan definitivno je postala najuspješnija čapljinska sportašica jer je stavila potpis na ugovor s najtrofejnijim klubom Italije i Europe.

Mlada Božana potpisala je ugovor sa ekipom Imoco Volley Conegliano te u Conegliano, grad od 35.000 stanovnika u regiji Veneto, seli početkom srpnja.

Radi se o jednom od najtrofejnijih i najuspješnijih klubova u Italiji i Europi koji je u više navrata osvojio titulu prvaka Italije ali i titulu Lige prvaka!

Ostaje u dresu broj #4

Božani će trener u Coneglianu biti Daniele Santarelli, koji je ujedno i njen trener u hrvatskoj reprezentaciji.

Kako je potvrđeno Čapljinskom portalu iz kluba, Božana će u ekipi ”Pantera” nositi broj 4, koji nosi i u reprezentaciji.

Upitan da prokomentira transfer i dolazak Božane u ovaj klub, njen trener je rekao:

“Ona je futuristički igrač i u svojoj kratkoj karijeri pokazala je da je sportašica s dobrim osnovama i koja će uz velike prvake moći puno rasti i učiti. Očito nema veliko iskustvo na ovim razinama, ali u reprezentaciji je još od malih nogu, igrala je Europsko prvenstvo i uvijek je pokazivala veliku predispoziciju za rad i spremnost za učenje. Ona je djevojka koja naporno radi u teretani i ima bitne predispozicije rasta u svim osnovama, a ja sam uvjeren da može vrlo dobro raditi s nama”, rekao je Santarelli.

Butigan: Ispunio mi se san

Svoje zadovoljstvo izrazila je i sama Božana, koja kaže kako joj se ispunio san.

”Ne mogu opisati koliko sam sretna što sam se pridružila tako prestižnom klubu. Moj san se ostvario! Već sam neko vrijeme u kontaktu s Coneglianom i napokon je došlo vrijeme da se pridružim ovoj fantastičnoj ekipi i jednom od najboljih klubova u svijetu odbojke. Trenera Santarellija upoznala sam prije dvije godine u reprezentaciji i radeći s njim u ovim sezonama znam koliko je dobar i kao trener i kao osoba. Sigurno će mi biti lakše apsorbirati ovaj veliki skok znajući da će mi biti trener, a ja sam zaista sretna i ponosna što je trener poput njega želio mene u svojoj momčadi, osim toga sam također sretna jer znam da predsjednik kluba Garbellotto ima tvrtku za proizvodnju drva u Hrvatskoj, tako da ću se još više osjećati kao kod kuće”, rekla je Božana piše caportal.

Božana se trenutno nalazi u Zagrebu, gdje formu održava s ekipom Mladosti.

”Nastojim ostati u formi tijekom ovog razdoblja pauze. Treniram u Zagrebu sa svojim bivšim klubom i vježbam sama. Želim se pripremiti jer je ispred mene jedna velika promjena u životu – da treniram s najvećim imenima u ženskoj odbojci na svijetu. Jedva čekam da upoznam svoje nove pratitelje i naučim puno toga”, dodala je Božana.

Božana Butigan rođena je u Mostaru 19. kolovoza 2000. godine. Visoka je 190 cm, odrasla je u HOK-u Čapljina, a 2016. prešla je u zagrebačku momčad ”Mladost” i paralelno se isticala u nastupima za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Rana eksplozija dogodila se 2017. na Grand Prixu, gdje je iznenadila sve postigavši 18 poena u utakmici protiv Argentine.

Od tada je Butigan u startnoj šestorki hrvatske reprezentacije, a istaknula se i osvajanjem Mediteranskih igara 2018. godine, osvajanjem srebra u Europskoj ligi 2019. i sudjelovanjem Europskom prvenstvu iste godine s trenerom Santarellijem na klupi.

Kopirati
Drag cursor here to close