Uživancija

Buško jezero okupilo vrhunske ribiče iz regije

"Tijekom cijeloga dana pratilo nas je lijepo vrijeme, što je potaknulo mnogobrojne posjetitelje da prošetaju branom i podrže natjecatelje te uživaju u prizorima koji se jako rijetko viđaju na obalama jezera", naveli su organizatori.
Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2022. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, dana 29. svibnja održan je 1. međunarodni spin kup "Buško jezero 2022".

Za jako bogat nagradni fond od 70 prijavljenih natjecatelja, nadmetala su se 64 natjecatelja iz BiH i Hrvatske. Nažalost, zbog određenih tehničkih problema oko prelaska državne granice, ekipa iz Republike Srbije nije mogla prisustvovati natjecanju.

Brojni posjetitelji

"Natjecanje je započelo u 10:00 sati, a završilo u 18:00 sati nakon čega je slijedilo proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. Tijekom cijeloga dana pratilo nas je lijepo vrijeme, što je potaknulo mnogobrojne posjetitelje da prošetaju branom i podrže natjecatelje te uživaju u prizorima koji se jako rijetko viđaju na obalama jezera", naveli su organizatori.

Nakon neizvjesnog nadmetanja 1. nagradu (štap: Sportex Carat GT-S Spin, rolu: Shimano Twin power 4000 xg, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 500 KM) osvojio je Ilija Ivančić iz Prisoja.

Drugo mjesto zauzeo je Bože Babić iz Jošanice (štap: DAM Effzett Z1 Jig & Shad, rolu: Daiwa BG 2500 , vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 300 KM).

Treću nagradu osvojio je Jurica Braovac iz Stipanića (štap: Savage Gear SG2, rolu: Savage Gear SG6, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 200 KM).

Nagradu za najkapitalniji ulov također je osvojio Ilija Ivančić.

Vrijedne nagrade 

"U ovome slučaju pored toga što se Ilija pokazao kao veliki ribar, pokazao se kao još veći čovjek jer se nagrade za najkapitalniji ulov odlučio odreći u korist ostalih natjecatelja koji su ostvarili ulov na 1. međunarodnom spin kupu 'Buško jezero 2022' tako da smo ove godine omogućili ukupno 15 nagrada", ističu organizatori

  • Nagradu za 4. mjesto (štap :Dam Nanoflex Pro) osvojio je Marin Renić.
  • Nagradu za 5. mjesto (rolu: Daiwa exceler) osvojio je Stipe Stanić.
  • Nagradu za 6. mjesto (rolu: Savage Gear SG4) osvojio je Dragan Boškić.
  • Nagradu za 7. mjesto ( štap: Savage Gear SG2) osvojio je Stipe Mašić
  • Nagradu za 8. mjesto ( poklon paket ribolovne opreme) osvojio je Dragan Konta.
  • Nagradu za 9. mjesto (Livanjski sir Eko sir Puđa) osvojio je Franjo Šistov.
  • Nagradu za 10. mjesto (kapa Savage Gear i upredenicu) osvojio je Ivan Krešo.
  • Nagradu za najmlađeg natjecatelja ( rola: Penn Spinfisher VI 3000) osvojio je trinaestogodišnji Domagoj Radić iz Jajca, dok je nagradu za najstarijeg natjecatelja (rola: Savage Gear SG6) osvojio šezdesetosmogodišnji Vlado Šola iz Prisoja.

Pored gore navedenih nagrada, zahvaljujući sponzorima i u dogovoru s organizacijskim odborom uručili smo i još tri nagrade (kapa Savage Gear i upredenica) za još tri četrnaestogodišnja natjecatelja. Procjena ukupnog nagradnog fonda za 1. međunarodni spin kup "Buško jezero 2022" iznos oko 5.500 KM.

"Nadamo se da na Buškom jezeru počinje jedna lijepa priča i da se vidimo i slijedeće godine!", poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close