Kraj sezone za skijašice

Brignone slavila u veleslalomu, Gut Behrami osigurala ukupnu pobjedu

Sljedeći vikend u Saalbachu se voze samo dvije utrke, a Gut-Behrami u ukupnom poretku Svjetskog kupa ima nedostižnih 208 bodova više od drugoplasirane Brignone.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2024. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skijašice su na stazi Schneekristall/Zwölfer danas vozile svoj posljednji veleslalom sezone. Talijanka Federica Brignone je slavila s velikom prednošću ispred Novozelanđanke Alice Robinson i Norvežanke Thea Louise Stjernesund. Ono puno važnije, Lara Gut-Behrami je osvojila Veliki kristalni globus.

Švicarska skijašica je prije same završnice u Saalbachu je imala 282 boda prednosti ispred Brignone u ukupnom poretku, te 95 u veleslalomu. Zato je danas trebala jedan plasman među 15. najboljih. Na kraju je bila deseta, s velikim zaostatkom (+3.22), ali i to je bilo dovoljno.

Sljedeći vikend u Saalbachu se voze samo dvije utrke, a Gut-Behrami u ukupnom poretku Svjetskog kupa ima nedostižnih 208 bodova više od drugoplasirane Brignone. Mali globus u veleslalomu Gut-Behrami je osvojila sa 771 bodom ispred Brignone (705) i Šveđanke Sare Hector (583). Zrinka Ljutić deseta je s 239 bodova.

"Bila sam poprilično nervozna danas, znala sam koliki je ulog. Skijala sam poprilično loše, ali nekada je puno važnije doći do cilja. Za mene je veleslalom jako važan. I osvojiti Mali kristalni globus u ovoj disciplini, to je nešto posebno", rekla je danas Lara Gut-Behrami. Federica Brignone je ove sezone ostvarila šest pobjeda, četiri u veleslalomu, dvije u superveleslalomu. Ukupno ih ma 27 u karijeri.

U ukupnom poretku Gut-Behrami ima 1680 bodova. Brignone je druga s 1472, a treća je Amerikanka Mikaela Shiffrin s 1409 bodova. Ljutić je 13. s 560 bodova, a Leona Popović 47. sa 183 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close