Promjene u Parizu

Breakdance kao novi olimpijski sport

Međutim, umjesto da poradi na otklanjanju svih problema, iz Međunarodnog olimpijskog odbora samo su očigledno prekrižili određene sportove i discipline.
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2021. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karate su kao sportska disciplina bile uvrštene u program Olimpijskih igara u Tokyu, no u Parizu 2024. godine ih neće biti.

Osim karatea, na najvećoj sportskoj smotri neće biti ni boksa, a ni dizanja tegova, barem sudeći prema riječima predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) Tomasa Bacha.

"Zabrinuti smo zbog stanja u ove dvije federacije. Postoje ogromni problemi kako funkcioniraju. Pratimo ih veoma pažljivo. Uskoro ćemo izaći sa svim informacija u interesu prije svega sportaša".

Boks je uistinu u krizi, a nedavno se pojavila vijest o velikoj broju namještenih mečeva, što se smatra dodatnom blokadom za uvrštavanje ovog sporta u Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, umjesto da poradi na otklanjanju svih problema, iz Međunarodnog olimpijskog odbora samo su očigledno prekrižili određene sportove i discipline.

U međuvremenu, poznato je da će breakdance biti uvršten među sportove na Olimpijskim igrama u Parizu za tri godine, te se mnogi s potpunim pravom pitaju što je sa sportom kakvog ga svi odavno poznaju?

Kopirati
Drag cursor here to close