Košarka u Riju

Brazil potvrdio hrvatsko četvrtfinale

Sport / Ostali sportovi | 15. 08. 2016. u 19:32 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nastupit će u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

Potvrda plasmana stigla je i prije utakmice 5. kola protiv Litve (3.30 sati) zahvaljujući 86:69 (15:16, 27:15, 17:21, 27:17) pobjedi Brazila protiv Nigerije.

Hrvatska, koja uoči dvoboja protiv Litve ima omjer 2-2, nakon ove pobjede Brazila više ne može biti slabija od četvrtog mjesta u skupini B.

Brazil je natjecanje u skupini završio s omjerom 2-3, ali će sigurno završiti iza Hrvatske zbog poraza u međusobnom susretu, dok je Nigerija s omjerom 1-4 sigurno posljednja u skupini.

Brazil bi se još uvijek mogao plasirati u četvrtfinale, ali za to im je potrebna pomoć Argentine koja mora svladati Španjolsku u utakmici koja počinje u ponoć.

Dvoboj Brazila i Nigerije bio je neizvjestan sve do šest i pol minuta prije kraja kada je Brazil vodio sa samo četiri razlike (61:57). No uslijedila je serija Brazilaca od 8-0 kojom su stigli do 69:57 tri minute prije kraja i sebi zadržali nadu, a Hrvatsku poslali u četvrtfinale.

Nene Hilario je sa 19 koševa predvodio strijelce Brazila, dok je Josh Akognon sa 16 ubačaja bio prvo ime Nigerije.

Hrvatska još uvijek može završiti na svakoj od četiri prve pozicije u skupini, ovisno o rezultatima posljednjih dviju utakmica u skupini.

Prvo mjesto u skupini vodi u četvrtfinalu na Srbiju, drugo na Francusku, treće na Australiju, a četvrto na SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close