Nevjerojatan uspjeh plivačice iz Mostara

BRAVO LANA

Lana je jednostavno pokazala se može, ostvariti vrhunski rezultat u jednom sportu kao što je plivanje, uz talenat koji je neizostavan, uz velika odricanja, rad i treninge. U uvjetima koji su daleko od onih normalnih,
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2021. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bravo Lana

Nevjerojatno. Fenomenalno. Sjajno. Iz jedne tako komplicirane zemlje kao što je Bosna i Hercegovina dolazi mlada plivačica Lana Pudar koja je osvojila brončanu medalju na 200 leptir, na svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju.

Djevojčica koja ima samo petnaest godina. Koja se bukvalno nije bila niti rodila, kada su neke od plivačica, njenih rivala počele plivati ili nastupati na velikim takmičenjima. Lana je jednostavno pokazala se može, ostvariti vrhunski rezultat u jednom sportu kao što je plivanje, uz talenat koji je neizostavan, uz velika odricanja, rad i treninge. U uvjetima koji su daleko od onih normalnih. A koliko je to teško znaju svi oni koji su se barem jedan dan bavili nekim sportom, posebno na ovom nivou na kojem nastupa Lana.

Lana je uspjela za dvije minute 44 sekunde i 88 stotinki ostaviti iza sebe pet plivačica, ali i gomilu političara, njihovih savjetnika, delegata i raznoraznih stručnjaka koji se svih ovih trideset i nešto godina "slomiše" dokazujući kako se bore za bolje sutra svih nas, za BiH, ovakvu ili onakvu.

Onih istih koji će se otimati kako bi čestitali Lani, primili je u svoj ured, kancelariju, poklonili cvijeće, rekli koju rečenicu, iako realno nemaju pojma što je Lana radila ovih dana, što je radila u posljednjih godinu ili više. Ostalom, Lana dolazi iz grada koji nema normalan bazen, koji nema normalnu sportsku dvoranu i koji je bez obzira koliko Lana osvojila medalja ili netko drugi tko se bavi nekim drugim sportom bio uspješan, taj isti bazen ili dvoranu neće ni dobiti jer jednostavno je tako.

Jer kome je bitan sport, kome je bitna kultura ili nešto treće u BiH. Svi znamo što je najvažnije u ovoj zemlji. Tko su najveće zvijezde i bez rezultata. I možda bi bilo najbolje da Lanu puste na miru, da trenira, pliva, osvaja medalje, a povijest je ta koja pamti. I rezultati koji ostaju za sva vremena.

Zato veliko BRAVO LANA još jednom.

Kopirati
Drag cursor here to close