Max drugi, Lewis peti

Bottas najbrži u sprintu

Na kraju je Lewis došao do petog mjesta. Verstappen je u četvrtom krugu prošao Sainza, ali je na kraju ostao iza Bottasa 1.170 sekundi zaostatka. Međutim, uzeo je dva boda pa sada ima 21 više od Hamiltona. Bottasu su naravno pripala tri.
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2021. u 22:42 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je tako što su suci diskvalificirali Lewisa Hamiltona nakon jučerašnjih kvalifikacija, pa je u subotnji sprint krenuo sa posljednjeg mjesta.FIA-in tehnički delegat Jo Bauer je na pregledu bolida nakon kvalifikacija otkrio da DRS sustav na Hamiltonovom bolidu nije u skladu s pravilima.

Sa druge strane Max Verstappen je postao predmet analiza jer je nakon kvalifikacija prekršio članak sportskog pravilnika koji se tiče Parc Fermea. Radi se o tome da je dodirivao sporno stražnje krilo nakon nastupa. Na kraju je kažnjen s 50.000 eura. NValtter akon svega vožen je sprint u kojem je najbrži bio Valtteri Bottas. Bottas je na startu prestigao Maxa Verstappena koji je imao velikih problema kako zaustaviti Sainza Juniora.

Dok se na vrhu vodila borba, u drugom dijelu Hamilton je polako prolazio jednog po jednog vozača ispred sebe. Na kraju je došao do petog mjesta. Verstappen je u četvrtom krugu prošao Sainza, ali je na kraju ostao iza Bottasa 1.170 sekundi zaostatka. Međutim, uzeo je dva boda pa sada ima 21 više od Hamiltona. Bottasu su naravno pripala tri.
Sergio Perez je četvrti, a onda idu redom u poretku Hamilton, Norris, Leclerc, Gasly, Ocon i Vettel.

Bez obzira na sami sprint i poreda, sigurno nas očekuje izuzetno zanimljiva utrka na uvijek neugodnom Interlagosu. Iako je Red Bull s Verstappenom u dobroj situaciji, svakako ne mogu biti mirni jer je Lewis brz, vidjelo se to u sprintu.

Kopirati
Drag cursor here to close