Judo

Borsa uspješna na turnirima u Splitu i Podgorici

Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2016. u 08:15 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi džudaši mostarske Borse ovog su vikenda sudjelovali na međunarodnom judo natjecanju pod nazivom "Trofej Marjana" održanom u Splitu u organizaciji Akademskog judo kluba "Student".

Natjecanje je prikupilo uzvanike iz Hrvatske i BiH, a Borsu je predstavljalo 7 mladih natjecatelja koji su na spomenuto natjecanje otišli "pokupiti" svoja prva iskustva u judo borilištima.

Borsini natjecatelji dokazali su kvalitet rada i u mlađim uzrastima te se čak njih 6 okitilo odličjima.

Najuspješniji je bio Josip Zovko (U10) koji se do zlatne medalje morao probiti kroz brojnu kategoriju, a ostvario je 4 pobijede.

Srebro je osvojila Aneta Kraljević (U12), dok su se brončanim odličjima okitli Ivan Marušić (U10), Tvrtko Slokar (U10) i Ivana Šarić (U10). Za najmlađe natjecatelje bilo je organizirano i mini sumo natjecanje. U toj "disciplini" se okušao Borsin najmlađi predstavnik Vito Slokar (U 7) koji je na koncu osvojio brončano odličje.

U borbi za medalju izgubio je Petar Bojović (U10).

Treneri judo kluba "Borsa" djecu su nagradili obilaskom Splita te susretom sa Hrvatskim olimpijcima među kojima je bila Blanka Vlašić, sestre Zaninović i mnogi drugi.

Turnir "Dr. Sćepan Simanić"

Proteklog vikenda natjecatelji Borse posjetili su i glavni grad Crne Gore - Podgoricu. Naime, nastupili su na Međunarodnom judo natjecanju "Dr. Sćepan Simanić", a Borsu su predstavili Sara Simić (zlato), Tomislav Martinović (bronza) i Nika Miličević (bronza).

Judo klub "Borsa" je u ovoj godini ostvario izuzetno zapažene rezultate na velikim judo natjecanjima poput Europskih kupova, Balkanskih prvenstava i velikih međunarodnih judo natjecanja, a uprava kluba najavljuje ulazak u 2017. godinu sa kvalitetnim selekcijama od najmlađih uzrasta, pa sve do seniora.

Kopirati
Drag cursor here to close