Ne da mu se

Borna Ćorić odustao od nastupa u Wimbledonu

Hrvatski reprezentativac je godinu dana pauzirao zbog ozljede ramena koju je morao sanirati operativnim zahvatom. Kako se na ovogodišnjem Wimbledonu ne mogu osvojiti bodovi za ATP ljestvicu, Ćoriću se ne isplati riskirati.
Sport / Ostali sportovi | 26. 06. 2022. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisač Borna Ćorić propustit će ovogodišnji nastup na Wimbledonu, gdje mu je ždrijeb u prvom kolu za suparnika dodijelio 15. tenisača svijeta Argentinca Diega Schwartzmana, a kao razlog za ovu odluku naveo je ozljedu ramena.

Ćorića će u glavnom ždrijebu zamijeniti 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija.

Tako će u Wimbledonu jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji tenisača biti Marin Čilić koji je postavljen za 14. nositelja i u utorak ga u prvom kolu čeka dvoboj protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, javlja Hina.

Borna Ćorić je u ponedjeljak na konferenciji za medije u Zagrebu, neizravno najavio mogućnost odustajanja od nastupa u Wimbledonu, s obzirom na to da je prošli tjedan odigrao pet mečeva u šest dana i osvojio ATP Challenger u Italiji na zemljanoj podlozi.

Hrvatski reprezentativac je godinu dana pauzirao zbog ozljede ramena koju je morao sanirati operativnim zahvatom. Kako se na ovogodišnjem Wimbledonu ne mogu osvojiti bodovi za ATP ljestvicu, Ćoriću se ne isplati riskirati i izlagati još uvijek ne potpuno oporavljeno rame naporima igranja na tri dobivena seta, jer mu je sada osnovna misija poboljšati renking.

Ćorić se trenutačno nalazi na 203. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a sam je kao cilj istaknuo plasman među 100 najboljih na svijetu, što bi mu jamčilo izravan ulazak u glavni ždrijeb na najvećim svjetskim turnirima.

Organizatori umaškog Plava laguna Croatia Opena Ćoriću su dali pozivnicu kako ne bi morao trošiti kvotu preostalih turnira na kojima može nastupiti sa zaštićenim renkingom, a upravo bi u Umagu mogao imati sljedeći nastup.

Umaški ATP turnir je na rasporedu od 25. do 31. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close