Boks

Borba za prvaka BiH: Šljivo na domaćem terenu žeil krunu protiv Gambelića

U Vogošći će večeras biti održano nekoliko atraktivnih boksačkih mečeva.
Sport / Ostali sportovi | 19. 06. 2021. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko će biti prvak Bosne i Hercegovine u profesionalnom boksu u super velter kategoriji, saznat ćemo večeras kada će Džan Šljivo i Siniša Gambelić ukrstiti rukavice.

Boksački meč održava se večeras u KSC Vogošća, uz slobodan ulaz, a uz spomenutu borbu, planirano je još nekoliko atraktivnih mečeva.

Program počinje u 20 sati i to mečevima: Marko Petričević (HRV) - Petar Nosić (HRV). Poslije njih u ring ulaze Rafael Pervan (BiH) i Selmir Simanović (BiH), a onda i Boško Mišić (HRV) protiv Huseina Husanovića (BiH). Ove tri borbe trajat će po četiri runde i to u poluteškoj kategoriji.

Zagrijavanje pred vrhunac večeri bit će borba u superteškoj kategoriji između Adija Leke i Kenana Hanjalića, nakon čega će u ring mladi Šljivo i iskusni Gambelić.

Jučer je u Hotelu Hollywood održana press konferencija i vaganje bortaca, s svih 10 boraca, koji će večeras izaći u ring, najavljuju pobjedu.

''Čekao sam ovu priliku i nadam se da ću je iskoristiti. Za protivnika imam iskusnog boksera, ali vjerujem u sebe i svoj stručni stožer. Pripremili smo se za ovaj meč i u ringu ću dati sve od sebe, kako bi osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, koja će mi biti odskočna daska u profesionalnoj karijeri. Čast bi mi bila biti državni prvak svoje zemlje“, istakao je mladi Šljivo, koji iza sebe ima osam profi borbi i osam pobjeda nokautom.

35-godišnji Gambelić je svjestan da će večeras ispred sebe imati mladog i ambicioznog boksera, željnog dokazivanja i smatra da bi iskustvo moglo biti presudno.

''Ovo je meč koji donosi titulu prvaka BiH i obojica imamo slične ambicije. Spremao sam se i ja za ulazak u ring i vjerujem da ću zaustaviti niz svog protivnika, koji je sjajan mladi borac. Međutim, u Sarajevo sam došao po pobjedu“, najavio je iskusni Gambelić.

Organizator je pozvao sve zainteresirane direktno u KSC Vogošća, uz pridržavanje epidemioloških mjera, a ulaz je besplatan

. Za one koji žele gledati ovaj meč, a nisu u mogućnosti biti u Vogošći, obezbijeđen je live-prenos preko youtube kanala „Noc Sampiona“.

Kopirati
Drag cursor here to close