Plivam prsno, plivam leđno...

Bogat vikend iza plivača 'Orke'

U Sisku se održao 20. plivački miting ''Velika nagrada PKSJ'', na kome je ''Orku'' predstavljao Kerim Sadiković, zajedno sa trenericom Alenom Ćemalović.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2018. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivačice i plivači Kluba vodenih sportova ''Orka'' imali su veoma bogat i sadržajan protekli vikend. Naime, zabilježili su nastupe na međunarodnim mitinzima u Splitu i Sisku, a članovi uprave kluba prisustvovali su otvaranju Balkanskog prvenstva u plivanju za juniore koje se proteklog vikenda održalo u Sarajevu.

Protekle subote i nedjelje, na poljudskim bazenima u Splitu održao se 15. Međunarodni plivački miting „Grdelini svetog Duje“. Riječ je o tradicionalnom plivačkom mitingu za najmlađu djecu, a Klub vodenih sportova „Orka“ na ovom mitingu pod vodstvom trenera Denija Mandića, Ive Marića i trenerice Karle Grubišić, predstavio se sa 26 plivača, i to: Ajla Kulak, Aida Šendro, Emma Repeša, Katja Kondža, Ana Vrljić, Lucija Jurić, Nejla Ćerimagić, Petra Mandarić, Leon Špec, Lovro Bagarić, Ishak Rahimić, Tarik Đozlić Vladan Pištignjat, Danko Pištignjat, Leon Glibić, Orhan Voloder, Imad Jusupović, Jure Trubarac, Leon Rozić, Joško Rozić, Mak Torlo, Jan Kovač, Katja Glibić, Andrijana Škobić, Širin Alihodžić i Lea Pudar.

Foto: PR Orka / 

Jednu brončanu medalju u disciplini 25m slobodno osvojio je Ishak Rahimić, a osvojeno je nekoliko četvrtih mjesta sa zaista minimalnim zaostacima za osvajačima medalja. Najmlađi plivači ''Orke'', od kojih su neki po prvi put sudjelovali na jednom ovakvom mitingu, u većini utrka otplivali su svoja najbolja vremena, te prikupili iskustvo za buduće nastupe.

U Sisku se održao 20. plivački miting ''Velika nagrada PKSJ'', na kome je ''Orku'' predstavljao Kerim Sadiković, zajedno sa trenericom Alenom Ćemalović. Kerim Sadiković je nastupio u tri discipline, gdje je osvojio tri medalje, i to; 200m prsno zlato, i dvije brončane medalje u disciplinama 50m prsno i 100m prsno.

Foto: PR Orka / 

Članovi uprave kluba, na čelu sa predsjednikom kluba prof.dr. Damirom Đedovićem, prisustvovali su otvaranju Balkanskog prvenstva u plivanju za juniore koje se proteklog vikenda održalo u Sarajevu. Među 130 najboljih juniora iz 12 zemalja natjecali su se i reprezentativci BiH, njih 11. Na ovom natjecanju nastupili su najbolji juniori Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Cipra, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske. Najuspješnija je bila reprezentacija Rumunjske (294 boda), druga je bila Slovenija (277 bodova), a trećaTurska (267), dok je BiH ekipno zauzela 6. mjesto (177 bodova).

U narednom periodu Klub vodenih sportova ''Orka'' očekuje veliki broj nastupa na plivačkim mitinzima širom BiH i Europe, a sve aktivnosti u plivačkom klubu i školi plivanja održavat će se u svojim redovnim terminima.

Foto: PR Orka / 



Kopirati
Drag cursor here to close