Apelira na čelnike Wimbledona

Billie Jean King traži ukidanje zabrane ruskim i bjeloruskim igračicama

"Radite kao drugi Grand Slam turniri. Život je prekratak", rekla je Billie Jean King novinarima u srijedu u Melbourneu na marginama Australian Opena.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2023. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Billie Jean King traži od organizatora Wimbledona da ukinu zabranu ruskim i bjeloruskim igračicama da igraju na londonskom turniru.

"Radite kao drugi Grand Slam turniri. Život je prekratak", rekla je Billie Jean King novinarima u srijedu u Melbourneu na marginama Australian Opena.

All England Tennis Club, organizator engleskog turnira, planira zadržati zabranu i ove godine, nakon što je donesena prošle godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

"Mislim da bi trebali dobiti bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac, dodala je Billie Jean King, osvajačica 12 grand slam naslova.

Prošle godine, nakon pritiska vlade da uvede zabranu, Britanska teniska federacija (LTA) i All England Tennis Club zabranili su ruskim i bjeloruskim igračima sudjelovanje na Wimbledonu. Pritom su ATP i WTA donijeli odluku da to izdanje Grand Slam turnira neće donijeti bodove za ranking ljestvice.

Ostala tri Grand Slam turnira – Australian Open, Roland-Garros i US Open – dopuštaju ruskim i bjeloruskim igračima da igraju, skupe svoje bonuse i svoje bodove, ali pod neutralnom zastavom. Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, koja se u četvrtak kvalificirala za polufinale ženskog pojedinačnog turnira na Australian Openu, izjavila je nedavno da je isključenje ruskih i bjeloruskih igračica iz Wimbledona prošle godine bilo uzaludno i da se "stvarno nada" promjeni takve politike u ovoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close