Papirnati avioni

BiH traži pilote

Najbolji će na svjetsko finale Red Bull Paper Wings.
Sport / Ostali sportovi | 09. 03. 2022. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stotine papirnih aviona i ove godine vinut će se u nebo iz ruku naših najboljih pilota. Bosna i Hercegovina i ove godine sudjeluje u ovom velikom svjetskom studentskom natjecanju gdje će studenti iz BiH međusobno odmjeriti snage, a najbolji će na svjetsko finale Red Bull Paper Wings'', poručuju organizatori događaja.

Zenica ove godine otvara bh. kvalifikacije Red Bull Paper Wings natjecanja 9. ožujka, 2022. godine (srijeda) u dvorani Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, sa početkom u 12:00.

Natjecanje se potom nastavlja u tuzlanskom Mejdanu 16. ožujka, nakon čega slijede Sarajevo i sportska dvorana na Grbavici 18. ožujka, Mostar i Univerzitet Džemal Bijedić 25. ožujka te Banja Luka i Univerzitetska sportska dvorana 30. ožujka.

Dakle, nema kerozina, nema motora, samo list A4 papira, mašta i vješte ruke pilota koje papirnati avion trebaju poslati što dalje od protivničkog.

Najvještiji sa bh. kvalifikacija imat će priliku dokazati se i na državnom finalu koje je na rasporedu krajem travnja, a najbolji iz tri natjecateljske kategorije: udaljenost, dužina leta, i akrobatika, predstavljat će našu zemlju na velikom svjetskom finalu u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu, gdje su izloženi eksponati nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

BiH je, podsjećamo, tamo i ranije imala predstavnike, a najveći uspjeh 2012. ostvario je Almir Kišija sa drugim mjestom u kategoriji ''Najduža razdaljina'', dok je peto mjesto u disciplini ''Najduže vrijeme'' ostvario Vladimir Stanić.

Iako sve zvuči vrlo jednostavno, zapravo nije. Žiri će, nema sumnje, i ove godine imati pune ruke posla.

Kopirati
Drag cursor here to close