32 medalje

BiH četvrta na Balkanskom taekwondo prvenstvu

BIH u listopadu organizira prvi G1 turnir u Zenici, dok će sljedeće godine biti održano Europsko prvenstvo za seniore i juniore, te G24 finale.
Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2019. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taekwondo predstavnici BiH nastupili su na Balkanskom prvenstvu u Sofiji i ostvarili zapažene rezultate među 12 zemalja i 650 natjecatelja.

Osvojene su ukupno 33 medalje od čega 4 zlatne, 13 srebrenih i 16 brončanih. U ukupnom plasmanu seniori iz BIH zauzeli su treće mjesto, dok je gledajući sve kategorije BiH zauzela četvrto mjesto.

 "Zadovoljni smo nastupom natjecatelja i ostvarenim rezultatima, ali ostaje žal zbog činjenice da smo imali 17 finala, a osvojili četiri zlatne medalje. Idemo dalje i pripremamo se za organizaciju velikih natjecanja u BiH, a nadamo se uskoro i Balkanskog prvenstva", kazao je Samir Šarić, predsjednik TKD FBiH pod čijim je pokroviteljstvom otputovalo 88 natjecatelja, 10 trenera i predstavnici Saveza među kojima i predsjednik skupštine August Orlović.

Podsjećamo, BIH u listopadu organizira prvi G1 turnir u Zenici, dok će sljedeće godine biti održano Europsko prvenstvo za seniore i juniore, te G24 finale.

Aktivnosti Taekwondo saveza nastavljaju se već ovog vikenda pa će u Sarajevu biti održan Taekwondo dan koji ima za cilj privlačenje novih članova ovog sporta. Sportska dvorana Srce u Buća potoku ugostit će mališane iz Tešnja, Kaknja, Bugojna, Livna i domaćina Sarajeva.

Sudionici su kadeti i mlađi, a sam događaj je podijeljen u tri discipline.

Kopirati
Drag cursor here to close