Kvalifikacije za SP

BiH razbila Švicarsku, u strijelce se upisao i vratar!

Ovom pobjedom bh. momčad je osvojila važne bodove u nastojanju da se domogne jednog od dva vodeća mjesta u skupini F, koja bi ih odvela i u glavnu kvalifikacijsku rundu, koja se igra na jesen.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2019. u 20:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine porazila Švicarsku 7:1 (3:1) u prvom susretu prvog kola skupine F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine igranom u Zenici.

Ovom pobjedom bh. momčad je osvojila važne bodove u nastojanju da se domogne jednog od dva vodeća mjesta u skupini F, koja bi ih odvela i u glavnu kvalifikacijsku rundu, koja se igra na jesen.

''Zmajevi'' su već nakon prvog poluvremena vodili s 3:1, a strijelci su bili Nermin Kahvedžić u 5. i 12. te Josip Bošković u 12. minuti, dok je pogodak za goste postigao Evangelos Marcoyannakis u 11. minuti.

Foto: Anadolija / BiH - Švicarska

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, nakon 30-ak sekundi igre, Kahvedžić je postigao i svoj treći pogodak za vodstvo bh. reprezentacije od 4:1, dok je na 5:1 povisio vratar BiH Stanislav Galić, koji je iz kaznenog prostora kaznio napuštanje vratiju od strane švicarskog vratara Noela Charriera.

Na 6:1 povisio je u 31. minuti Anel Radmilović, dok je konačnih 7:1 postavio Bilal Jelić u 37. minuti. Susret je u Gradskoj areni ''Husejin Smajlović'' u Zenici pratilo oko 600 gledalaca, a u 20:00 sati na parket zeničke Arene istrčat će reprezentativci Turske i Škotske.

Kopirati
Drag cursor here to close