Fed Cup

BiH pobjedom protiv Egipta osigurala ostanak u Skupini 2

Pobjedom protiv Egipta osiguran je nastup bh. reprezentacije u Skupini 2 sljedeće godine kada će bh. tenisačice pokušati ponovno doći do Skupine 1 u kojoj su se natjecale 2017. godine.
Sport / Ostali sportovi | 21. 04. 2018. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom nad Egipćankama, ženska teniska reprezentacija BiH uspjela je izboriti ostanak u Skupini Europa/Afrika zone Fed Cupa.

BiH je povela sa 1:0 nakon što je u prvom meču Nefisa Berberović svladala Lamis Alhussein Abdel Aziz sa 6:4, 6:3.

Drugi meč prekinut je nakon samo 13 minuta, odnosno dva odigrana gema, jer najbolje rangirana bh. tenisača Dea Herdželaš zbog ozledee ramena nije mogla nastaviti, te je meč predala egipatskoj igračici Sandri Samir.

Trener Emir Jesenković morao je mijenjati i prvobitnu odluku za parove, tako da je Anita Husarić zamijenila Deu Herdželaš i s Jelenom Simić odigrala odlučujući meč protiv Sandre Samir i Rane Sherif Ahmed.

U meču koji je trajao dva sata i 21 minutu, prvi set pripao je Egipćankama 6:3, dok su u drugom setu bh. tenisačice bile bolje sa 7:5, a u trećem su već u petom gemu potpuno slomile otpor egipatskih tenisačica i slavile sa 6:2.

Time je osiguran nastup bh. reprezentacije u Skupini 2 sljedeće godine kada će bh. tenisačice pokušati ponovno doći do Skupine 1 u kojoj su se natjecale 2017. godine.

Turnir Skupine počeo je u srijedu u Ateni, gdje se sedam reprezentacija natjecalo u dvije podskupine. Bh. tenisalice odigrale su tri susreta - prvog dana su izgubile od Luksemburga 2:1, a istim rezulatom je završen i susret protiv Izraelki narednog dana. U petak su djevojke sa 3:0 svladale ekipu Norveške, priopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close