Podijelila postolje

BiH ima treću na svijetu

Pobjedu su odnijele Ariane Luthi i Amy Wakefield, dok su drugim mjestom podiji upotpunile Janine Schneider i Luetzelschwab Irina.
Sport / Ostali sportovi | 28. 02. 2022. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajne Lejla Tanović i Stefanie Dohrn su nakon svih šest etapa na Svjetskom kupu s vremenom 19 sati i 23 minute zauzele treće mjesto i osvojile po 160 UCI bodova.

Treća je to medalja s utrka Svjetskog kupa u karijeri za najbolju bh. biciklistkinju.

Pobjedu su odnijele Ariane Luthi i Amy Wakefield, dok su drugim mjestom podiji upotpunile Janine Schneider i Luetzelschwab Irina.

Ovogodišnje izdanje Andalucie Bike Race važila je za jednu od najzahtjevnijih utrka u kalendaru Svjetske biciklističke federacije s dužinom od 358 kilometara i 11.158 metara visinskog uspona, a zanimljivo je da su natjecateljice tijekom utrke ostvarile uspon veći za 2.300 metara od najvišeg vrha na Svijetu, odnosno Mount Everesta.

"Stefanie i ja samo od početka znale da posjedujemo kvalitetu za podiji i usprkos lošoj sreći na drugoj etapi, kontinuiranom timskom i taktičkom vožnjom zauzele smo treće mjesto. Bila je ovo jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri i medalja sa Svjetskog kupa mi daje motivaciju za nastavak sezone. Da su zimske pripreme bile na vrhunskom nivou pokazuje i to da tijekom svih šest dana utrkivanja nisam imala problema s umorom. Sada nastavljam s pripremama i treningom u Španjolskoj za najbitnije utrke koje me očekuju u lipnju", rekla je Lejla Tanović.

U sklopu priprema za nadolazeću sezonu Tanović će nastaviti s pripremama i treningom u Španjolskoj dok je u sklopu priprema planiran nastup na etapnoj UCI S2 utrka Aragon Bike race koja se održava idućeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close