Karavana prijateljstva Mostar-Vukovar

Biciklisti krenuli iz Mostara: Čeka ih 500 kilometara vožnje do Vukovara

Bicikliste će na njihovom putu ugostiti Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja, a da je sve spremno za njihov doček potvrđeno je ranije iz Grada Vukovara.
Sport / Ostali sportovi | 28. 04. 2023. u 09:43 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar krenula je u petak iz Mostar. Naime, biciklisti su se po 11. put zaputili ka Gradu Vukovaru, od Mostara udaljenom 500 kilometara.

Kako je i ranije najavljeno, karavan biciklista tradicionalno je u 9:00 sati krenuo s Trga hrvatskih branitelja u Mostaru. 

Foto: Bljesak.info / Karavana prijateljstva Mostar-Vukovar

Bicikliste će na njihovom putu ugostiti Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja, a da je sve spremno za njihov doček potvrđeno je ranije iz Grada Vukovara.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastoji se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Foto: Bljesak.info / Karavana prijateljstva Mostar-Vukovar

"Već nekoliko mjeseci aktivno radimo na organizaciji 11. Biciklističke karavane prijateljstva i sada kada nas od starta karavane dijeli tek par dana kreću se nakupljati emocije i vlada veliko uzbuđenje među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva. Spremni smo da i ove godine, po jedanaesti put, zaputimo se na put od 500km, te mogu kazati kako smo sretni što i u ovoj godini možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi naša karavana prijateljstva", kazao je ranije član tima za organizaciju Toni Zorić.

Bitno je kazati kako je karavana prijateljstva i ove godine iz Hercegovine ponijela poklone za svoje prijatelje u Bosni i Republici Hrvatskoj.

"Ideja da promoviramo autohtone hercegovačke proizvode tako što ćemo kroz sve popularniji sport biciklizam ponijeti poklone prijatelja iz Hercegovine našim prijateljima u Bosni i Republici Hrvatskoj naišla je na pozitivne reakcije i sada je već to postao običaj koji će vjerojatno postati i tradicija. Naši prijatelji u Kiseljaku, Žepču, Županji i Vukovaru dobit će poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode i upravo zbog toga karavana i u 2023. godini kreće na put sa sloganom 'Iz Hercegovine sa srcem'", zaključio je Zorić.

Podsjetimo, biciklističku karavanu jedanaestu godinu za redom će osiguravat policijska pratnja te se tako pobrinuti za sigurnost svih sudionika u prometu.

Foto: Bljesak.info / Karavana prijateljstva Mostar-Vukovar
Kopirati
Drag cursor here to close