Norveška braća Boe

Biatlon braća do medalja

"Bila je to izuzetno dobra utrka, savršeno isplanirana. Imao sam i jako dobre skije. Presretan sam što je i moj brat osvojio medalju", kazao je Johannes.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2022. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka na 10 km za biatlonce protekla je znaku braće Boe. Johannes Thingnes Boe je uzeo zlatnu medalju, dok je njegov pet godina stariji brat Tarjei bio treći. Između dvojice braće našao se Francuz Quentin Fillon Maillet kojem je to već treće odličje u Pekingu, nakon zlata na 20 km i srebra u mješovitoj utrci.

U ovoj utrci svaki promašaj je bio vrijedan dodatnog kruga u dužini od 150 metara, biatlonci u gađali dva puta, najprije iz ležećeg, a potom iz stojećeg stava, ukupno 10 meta. Johannes je imao jedan promašaj u stojećem stavu, baš kao i Francuz Francuz Quentin Fillon Maillet, ali je Johannes bio brži za 25.5 sekundi.

Međutim, Francuz sigurno nije razočaran s obzirom da je ovo njegova treća medalja na ovim igrama nakon zlata na 20 km i srebra u mješovitoj utrci. Broncu je osvojio Johannesov stariji brat Tarjei sa 38.9 sekundi zaostatka. Za Tarjeia je ovo druga medalja u Pekingu, nakon što je s bratom bio dio "zlatne" mješovite štafete.

"Bila je to izuzetno dobra utrka, savršeno isplanirana. Imao sam i jako dobre skije. Presretan sam što je i moj brat osvojio medalju, kazao je Johannes", dok je Tarje dodao:

"Ovo je bajka koju možete samo sanjati, biti na podiju s Johannesom. Ovo je velika stvar, puno je radosti, ali i olakšanja".

Rus Maxim Tsvetkov nije imao sreće opet je završio kao četvrti, a upravo njega je pretekao stariji Boe.

Kopirati
Drag cursor here to close