Prvi povijesni nastup

Bh. ritmičke gimnastičarke prvi put na europskom prvenstvu

Gimnastičarke BiH će se natjecati u individualnim vježbama sa četiri rekvizita - obruč, lopta, čunjevi i traka.
Sport / Ostali sportovi | 28. 05. 2018. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Anđela Vasković i Esma Mujačić

Bosanskohercegovačke ritmičke gimnastičarke Anđela Vasković i Esma Mujačić sudjelovat će na 34. europskom prvenstvu koje će od 1. do 3. lipnja biti održano u španjolskoj Guadalajari.

Na smotri najboljih gimnastičarki Europe sudjelovat će 243 natjecateljice iz 40 zemalja, a bh. gimnastičarke će upisati prvi, povijesni nastup na europskom prvenstvu, priopćeno je iz Gimnastičkog saveza BiH.  

''Presretna sam što ću predstavljati BiH na europskom prvenstvu. To je velika čast a ujedno i velika odgovornost. Zahvaljujem se izbornici Svitlani Tinjić koja je i moj klupski trener što me izabrala da nastupam za reprezentaciju BiH'', izjavila je Esma Mujaćić.

Anđela Vasković se nada da će opravdati povjerenje izbornice Svitlane Tinjić.  

'' Ovo je moje prvo veliko natjecanje i trudit ću se da opravdam povjerenje izbornice i da joj se zahvalim što me pozvala da nastupam za reprezentaciju BiH. Želim da se zahvalim i svojoj klupskoj trenerici Ajlini Dujmović za trud i vrijeme koje mi je posvetila'', kazala je Anđela Vasković.

Reprezentaciju BiH predvodit će izbornica Svitlana Tinjić i trenerica reprezentacije Aida Hadžić. Izbornica se nada dobrom nastupu bh. natjecateljica.  

''Nakon dužeg pripremnog perioda prvi put odlazimo na evropsko prvenstvo gdje će nam biti čast predstavljati našu državu. Na jakom i značajnom natjecanju će sudjelovati države gdje je gimnastika veoma popularna i odakle dolaze najbolje gimnastičarke na svijetu, tako da će konkurencija biti veoma jaka. Pred našim gimnastičarkama je zadatak da što bolje odrade vježbe i dostojno predstave BiH'', izjavila je izbornica Svitlana Tinjić.

Gimnastičarke BiH će se natjecati u individualnim vježbama sa četiri rekvizita - obruč, lopta, čunjevi i traka.

Kopirati
Drag cursor here to close