15. Paraolimpijske igre

Bh. paraolimpijci danas putuju u Rio

Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2016. u 10:17 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska delegacija Bosne i Hercegovine danas, sa Sarajevskog aerodroma u 13.00 sati, putuje u Rio de Janireo u kojem će od 7. do 18. rujna sudjelovati na 15. Paraolimpijskim igrama.

Bosanskohercegovački paraolimpijski tim ukupno će brojati 24 člana, od kojih je 14 sportaša. 

BiH na najvećoj svjetskoj smotri sportaša invalida bit će zastupljena u sjedećoj odbojci i atletici. U oba sporta predstavnici BiH nalaze se u krugu kandidata za osvajanje medalja.

Na ceremoniji svečanog otvaranja zastavu BiH nosit će atletičarka Dženita Klico.

Najtrofejnija bh. reprezentacija, u sjedećoj odbojci, u Riju će jurišati na peto paraolimpijsko odličje. U četiri uzastopna nastupa u finalima bh. odbojkaši osvojili su zlato u Ateni 2004. i Londonu 2012., te srebra u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine.

Odbojkaši BiH na paraolimpijskom turniru, koji počinje 9. rujna, igrat će u skupini B s ekipama Irana, Rusije i Kine, dok su u skupini A Njemačka, Egipat, Brazil i SAD.

Bh. tim natjecanje će započeti utakmicom protiv Ukrajine 10. rujna u 2.30 ujutro po srednjeeuropskom vremenu, dva dana kasnije  u isto će vrijeme igrati protiv selekcije Irana, a 14. rujna u 23.30 odmjerit će snage s Kinom. Polufinale je zakazano za 16. a finale za 18. rujna. 

Bacačica kugle Dženita Klico nastupit će 10. rujna, u istoj disciplini Dževad Pandžić na borilište izlazi 16. rujna.

Članovi bh. paraolimpijskog tima u Rio de Janeiru:

Sjedeća odbojka: Adnan Kešmer, Mirzet Duran, Sabahudin Delalić, Armin Šehić, Benis Kadrić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Asim Medić, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, izbornik Mirza Hrustemović, treneri Ejub Mehmedović i Zikret Mahmutović.

Atletika: (bacanje kugle): Dženita Klico i Dževad Pandžić

Kopirati
Drag cursor here to close