Bombarder s Neretve

Beljo boksa za pojas svjetskog prvaka!

Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2016. u 12:46 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Beljo potvrdio je za Bljesak.info informaciju portala Fight Site kako će se 17. prosinca u kalifornijskom Inglewoodu boriti za pojas svjetskog prvaka prema WBO verziji.

Beljo nam je rekao kako je ugovor več potpisan i kako će uz Božiju pomoć do tada biti spreman za borbu. Cjelovečernji boksački spektakl u kojemu će Beljo nastupiti bit će izravno emitiran u prijenosu televizijske kuće HBO. Dvoboj će se održati u dvorani Forum, a u narednim danima će biti poznati i svi ostali detalji oko ovog meča.

Beljin protivnik je odličan ukrajinski boksač Oleksandr Usyk kojem će to biti prva obrana naslova nakon što je pojas osvojio 17. rujna ove godine u Poljskoj slavljem protiv Krzysztofa Glowackog.

Usyk je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri uz savršenih 10-0. 2012. godine je na Olimpijskim igrama u londonu osvojio zlato. Radi se o borcu kontra garda i razornog udarca koji 90 posto svijih dvoboja završava nokautom, piše Fightsite.hr.

Ništa manje impresivan nije niti Damir Beljo koji za sada u profesionalnoj karijeri ima čiste 22 pobjede. Mostarac je posljednji dvoboj odradio 6. ožujka u Njemačkoj gdje je svladao Maila Kurzweila.

Prije nekoliko mjeseci je zbog ozljede napustio europski WBO naslov, a pritom je najavio da će nakon oporavka napasti svjetsku titulu. To se na koncu i obistinilo…

Kopirati
Drag cursor here to close