Banja Luka-Vrbas 2019

Banja Luka domaćin Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama

Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019" bit će održano u Banja Luci od 20. do 28. srpnja 2019. godine.
Sport / Ostali sportovi | 28. 11. 2018. u 10:58 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019" bit će održano u Banja Luci od 20. do 28. srpnja 2019. godine.

Očekuje se kako će tijekom održavanja prvenstva u Banja Luci boraviti preko 1.000 sudionika s pratnjom.

Danas je održana prva sjednica Organizacijskog odbora na kojoj je između ostalog izabrano rukovodstvo organizacijskog odbora i zatvoren plan troškova prema kojem je organizatoru Kajak-kanu klubu Vrbas potrebno oko 200.000 KM.

Nikola Stanković iz Kajak-kanu kluba "Vrbas" najavio je da će ovo prvenstvo biti najbolje organizirano do sada.

"Ponosni smo, jer s ovim događajem postajemo organizatori svih nivoa natjecanja Svjetske kajakaške federacije", rekao je Stanković i dodao da je u pitanju olimpijski sport i da nitko do sada nije bio domaćin natjecanja svih nivoa.

Grad Banja Luka izvršit će sanaciju staze na rijeci Vrbas i prostora za publiku.

"Sigurno će do sljedeće godine da bude mnogo više sjedećih mjesta za publiku i sigurniji prilazi do vode", kazao je Stanković.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, istaknuo je da će ovaj događaj mnogo značiti za razvoj sporta, turizma i promociju Banja Luke.

"Po rangu i po broju sudionika to će vjerovatno biti najveći sportski događaj te vrste u našem gradu", kazao je Radojičić.

Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport RS, rekao je da broj od 25 zemalja sudionica i preko 1.000 sudionika dovoljno govori o ozbiljnosti manifestacije, a da će se svi partneri u organizaciji ovog događaja potruditi da grad prikažu u najboljem svjetlu.

Kopirati
Drag cursor here to close