Mostar SG srušio prvaka

Bajgorić: Sada smo najozbiljniji kandidat za naslov

Sport / Ostali sportovi | 18. 12. 2016. u 08:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem ovogodišnjem kolu Premijer lige u futsalu prvoplasirani Mostar SG Staklorad  u velikom je derbiju ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba i pobijedio aktuelnog prvaka, sarajevski Centar, rezultatom 9:2.

Uprava Mostar SG Staklorada na čelu sa predsjednikom Amelom Bajgorićem time je postala bliža ostvarenju ciljeva postavljenih prije početka prvenstva, a to su osvajanje naslova i Kupa BiH.

Također, u prijelaznom roku uprava kluba vrijedno je radila na jačanju igračkog kadra, što je donijelo odlične rezultate.

“Ova pobjeda je veliki korak za našu ekipu. Osvojili smo značajne bodove i pokazali da smo najozbiljniji kandidat za duplu krunu. Nije mala stvar pobijediti prvaka rezultatom 9:2”, rekao je Bajgorić.

“Čestitam svim igračima, treneru i upravi na velikom uspjehu koji je proslavljen i na ulicama Mostara, a potom i u diskoteci Art, gdje ćemo na pravi način proslaviti najveći uspjeh u historiji kluba”, dodao je prvi čovjek kluba.

Strijelci za mostarsku ekipu bili su Marijo Aladžić 3, Daniel Marinjo De Souza 2, Vedran Marić, Josip Bošković, Marin Šunjić i Dejan Pavlović, dok su golove za ekipu Centra iz Sarajeva postigli Anel Radmilović i Nermin Jusić.

Premier futsal liga, 11. kolo
Seljak - Zrinjski 3:4
Mostar SG - Centar 9:2
Nevesinje - Leotar 3:2
Kaskada - Brotnjo 7:4
Tango - Sofić 5:2
Salines - Čelinac 4:3

Kopirati
Drag cursor here to close