Što se događa sa Bjeloruskinjom ?

Azarenka: Uzet ću pauzu i nadam se uskoro vratiti

"Uzet ću pauzu i nadam se da ću se moći vratiti. Jako mi je žao zbog navijača što se ovo dogodilo. Bili ste odlični i hvala što ste me bodrili. Uvijek se veselim izazovima i pritisku, ali ovoga puta je to bilo previše.
Sport / Ostali sportovi | 28. 03. 2022. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjeloruska tenisačica Victoria Azarenka posljednjih dana proživljava teške dane u karijeri. S obzirom da se sve nekako poklopilo s ratom u Ukrajini, mnogi su spremni uzeti kao to jedan od najvećih razloga iako je u ovom trenutku teško potvrditi. Iako znamo da se u Indian Wellsu slomila tijekom meča ponavljajući kako joj je žao misleći pri tome na ljude u Ukrajini koji su žrtva ruske, ali i bjeloruske agresije.

Uoči tog turnira rekla je kako se osjeća devastirano zbog svega što se događa u Ukrajini, a sada je opet neočekivanim potezom sve šokirala.

U meču drugog kola velikog turnira u Miamiju, kod vodstva mlade Čehinje Linde Fruhvirtove 6:2, 3:0, Azarenka je došla do sutkinje i mlade Fruhvirtove, pružila im ruku i bez riječi napustila teren.
"Vika, čekaj malo", vikala je za njom sutkinja, ali se Azarenka nije obazirala.

"Ne znam što se na kraju dogodilo. Mučila se s ozljedama. Ne znam što je bilo, ali bila mi je čast igrati protiv nje. Nikada ne želite da se ovako zavšri, ali događa se. Rukovale smo se i samo je otišla", rekla je mlada Čehinja za AFP

Video: L. Fruhvirtova vs V. Azarenka | Miami 2022

Osim Hantuchove, na Azarenku se srušila čitava lavina kritika na društvenim mrežama, a Bjeloruskijnja se nakon svega ipak oglasila o incidentu. Rekla je da je pogriješila, a za sve je okrivila stres.

"Nisam smjela napustiti teren. Zadnjih nekoliko tjedana su bili jako stresni u mojem privatnom životu. Zadnji meč me jako iscrpio, ali htjela sam igrati pred sjajnom publikom koja me izvukla u prvom meču. Htjela sam izaći na teren i probati, ali to je bila greška", rekla je Azarenka pa dodala:

"Uzet ću pauzu i nadam se da ću se moći vratiti. Jako mi je žao zbog navijača što se ovo dogodilo. Bili ste odlični i hvala što ste me bodrili. Upravo to je bio jedini razlog da stanem na teren. Uvijek se veselim izazovima i pritisku, ali ovoga puta je to bilo previše. Moram naučiti iz ovoga. Čestitam svojoj suparnici i želim joj svu sreću na ovom turniru i na početku njene profesionalne karijere", poručila je Bjeloruskinja.

Fruhvirtova je bila najmlađa igračica koja je stigla do trećeg kola Miamija 2015. godine, sada je prva igračica mlađa od 17 godina koja je stigla do četvrtog kola Miamija nakon Sharapove i Golovin.

Kopirati
Drag cursor here to close