Nakon dva meča BiH na nuli

Australija očekivano vodi

U novom sustavu natjecanja, kada se igra na dva dobivena seta, velikog prostora za manevar nemate. Jedan ili dva izgubljena servisa vrlo lako znače i gubitak meča.
Sport / Ostali sportovi | 01. 02. 2019. u 13:42 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvog dana redizajniranog Davis Cupa Australija na domaćem terenu vodi 2:0 protiv BiH. Nije neočekivano s obzirom na činjenicu da su Australci veliki favoriti. Australci koji su se ponovo vratili u Adelaide nakon 2004. godine.

U novom sustavu natjecanja, kada se igra na dva dobivena seta, velikog prostora za manevar nemate. Jedan ili dva izgubljena servisa vrlo lako znače i gubitak meča. 

Prvi reket BiH, Damir Džumhur se jako muči sa svojom formom posljednjih mjeseci, od US Opena prošle godine do danas je dobio pet mečeva. Ove godine je osvojio tek sedam gemova. U prvom singlu protiv Johna Millmana je to izgledalo pristojno tek u prvih šest - sedam gemova, poslije toga uglavnom ništa. Millman je slavio s laganih 6:3, 6:2.

"To više nisam bio ja, nakon 4:3 u prvom setu. U pojedinim trenucima sam razmišljao o tome da jednostavno izađem s terena i ostavim reket nekom od suigrača na klupi. Bio je stvarno loš osjećaj", pojasnio je nakon meča Džumhur.

U drugom singlu je situacija bila nešto drugačija. Mirza Bašić je imao svoje prilike protiv mladog Alexa De Minura. I to velike. Propustio je jednu break loptu već u prvom gemu meča, čak tri u sedmom, pa je onda za propušteno kažnjen na drugoj strani.

U drugom setu je Mirza vratio break zaostatka, servis ga je dosta dobro služio, pa je i pored medicinskog time outa uspio set odvesti do tie breaka. Ipak, u trinaestoj igri je Bašić je napravio par neforsiranih pogrešaka i nije bilo mogućnosti za popravni. U cijelom meču je Bašić je sakupio 36 neforsiranih pogrešaka, čak 26 u drugom setu. De Minaur je nakon 6:3, 7:6(0), bio oduševljen. Ovo je bila njegova prva pobjeda u Davis Cupu. 

"Davis Cup je posebno natjecanje, ovdje igrati za reprezentaciju, ekipu, državu. Za nas također posebno s obzirom na povijest koju ima Australija u Davis Cupu. 

Na turnirima iz dana u dan igrate za sebe, ovdje za državu i zato moram reći kako sam oduševljen. Ovo je moja prva pobjeda u Davis Cupu", rekao je zadovoljni De Minaur.

Po novom sustavu, subota nudi nešto bogatiji program, iako ne mora biti tako. Jer prvi meč igraju parovi, John Peers i Jordan Thompson protiv Bašića i Tomislava Brkića. Ako Australci ostvare trijumf pitanje ukupnog pobjednika će biti riješeno. U slučaju pobjede bh kombinacije, sljedeći singl bi igrali De Minaur i Džumhur odnosno Millman i Bašić.

Kopirati
Drag cursor here to close