Boc, boc

Tiley: Novak zna što mu je činiti

To bi moglo da znači da na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, s obzirom na to da prvi igrač svijeta ne želi otkriti da li je cijepljen.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2021. u 09:53 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je sasvim jasno. Ako želi igrati na Australian Openu, Novak Đoković se mora cijepiti.

"Svi tenisači i tenisačice moraju biti cijepljeni ako žele igrati u siječnju na Australian Openu", potvrdio je u subotu direktor turnira Craig Tiley.

Melbourne, grad koji je domaćin Australian Opena proveo je više od 260 dana u karanteni i vlasti ove savezne države su još prije mjesec dana jasno dale do znanja da neće biti popusta prema igračima i igračicama, koji nisu cijepljeni. Bez obzira na ime i prezime. Tiley je rekao da su svi zainteresirani obaviješteni.

"Puno je špekulacija oko cijepljenja i da budemo na čisto, kad je premijer savezne države Victorije rekao da svi u Melbourne Parku moraju biti cijepljeni, mi smo o tome obavijestili tenisače i tenisačice. I to se ne odnosi samo na njih, svi koji će obavljati neki posao u teniskom centru moraju biti cijepljeni", pojasnio je još jednom Tiley.

E sada, naravno, situacija bi bila potpuno drugačija da je recimo neki drugi igrač u pitanju, međutim, ovdje se radi o Novaku Đokoviću koji je još ranije istakao kako je cijepljenje privatna stvar. Neki teniski insideri poput recimo Barbare Schett su mišljenja kako se i Novak cijepio, jer je navodno to bio uvjet za nastupe na nekim drugim turnirima. Međutim, Novak je prije nekoliko dana rekao kako više o ovoj temi neće pričati.

Kada je u pitanju ovogodišnji Australian Open, svi sudionici su morali provesti dva tjedna u karanteni, broj gledatelja je bio ograničen, a u jednom trenutku proglašen je lockdown od pet dana, pa nije ni bilo gledatelja. Nedavno je rečeno da će Australian Open u siječnju biti u potpunosti otvoren za gledatelje s obzirom na to da se u Victoriji približavaju brojci od 90 posto cijepljenih.

WTA Tour je svojim igračicama poslao e-poruku u kojoj piše da se prva doza Pfizera mora primiti do 21. studenog ako se želi ući u Australiju do 27. prosinca. Jedna doza Johnson&Johnsona može se uzeti najkasnije do 12. prosinca.

Tiley je otkrio i da će u Melbourneu igrati Serena Williams i Naomi Osaka. Obje već dugo nema na WTA Touru, Serene od Wimbledona kad je u 1. kolu predala meč Aliaksandri Sasnovich, dok je Osaka završila sezonu ispadanjem u 3. kolu US Opena od Leylah Fernandez.

"Novak je rekao da on na to gleda kao privatnu stvar. Mi bismo jako voljeli vidjeti Novaka u Melbourneu i on zna što mu je činiti ako želi ovdje igrati", pojasnio je Tiley.

Kopirati
Drag cursor here to close