Odluka organizatora

Australian Open mijenja pravila

Zato će dnevni raspored u Rod Laver Areni i Margaret Courtu sadržavati najmanje dva meča svaki dan, umjesto trenutna tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka mečeva.
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2023. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek Australian Opena Craig Tiley najavio je novo pravilo kada je pitanju prvi Grand Slam turnir sezone. U odnosu na sve godine ranije, naredni će početi dan ranije i trajat će 15 dana. Po prvi put u povijesti.

"Poslušali smo povratne informacije od igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za smanjenje kasnih završnica dok nastavljamo pružati fer i ravnopravan raspored na terenima stadiona. Dodatni dan će to postići, što će doprinijeti rasporedu za navijače i igrače. Prvo kolo sada će se igrati tri dana umjesto dva, što će obožavateljima dati dodatni dan nevjerojatnog tenisa, zabave, hrane i obiteljske zabave", rekao je Tiley za službenu stranicu turnira.

Na ovaj potez su se organizatori odlučili kako bi izašli u susret tenisačima i tenisačicama, kako bi se izbjegle situacije kao ona kada su Murray i Kokkinakis ostali na terenu do četiri sata ujutro.

Zato će dnevni raspored u Rod Laver Areni i Margaret Courtu sadržavati najmanje dva meča svaki dan, umjesto trenutna tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka mečeva. Noćni termini održavat će minimalno dva meča, a raspored u Areni "John Kane" ostaje isti.

Kopirati
Drag cursor here to close