Tenis

ATP Finale: Treća pobjeda Đokovića, treći poraz Medvjedeva

Đoković je već nakon drugog kola osigurao polufinale, a u subotu će se za finale boriti protiv Amerikanca Taylora Fritza. Medvjedev je ovim nastup u Torinu zaključio s tri poraza.
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2022. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski tenisač Novak Đoković okončao je natjecanje u crvenoj skupini ATP Finala s maksimalnim učinkom, treću pobjedu je ostvario protiv Danila Medvjedeva kojeg je svladao 6-3, 6-7(5), 7-6(2).

Đoković je već nakon drugog kola osigurao polufinale, a u subotu će se za finale boriti protiv Amerikanca Taylora Fritza. Medvjedev je ovim nastup u Torinu zaključio s tri poraza.

U prvom setu Đoković je ključni break napravio kod vodstva 4-3, dok su se u drugom stvari na terenu okrenule. Medvjedev je igrao sve bolje te je kod vodstva 5-4 Rus propustio tri set lopte, javlja Hina.

U završnici drugog seta Đoković je zatražio i pomoć liječnika, činilo se zbog problema s očima te je odjednom odavao dojam posve iscrpljenog tenisača. Medvjedev je ne zbog toga, već zbog svoje sjajne igre, na kraju trijumfirao u tie-breaku drugog seta i odveo meč u treći.

U trećem setu se vodila potpuno izjednačena borba u kojoj je prvi do break šanse došao Đoković, kod vodstva 4-3, ali je ta prilika ostala nerealizirana. Uzvratio je Medvjedev koji je kod 4-4 oduzeo servis Srbinu i potom servirao za meč, ali kao i protiv Tsitsipasa nije imao mirnoće završiti meč. Đoković se vratio te potom dominantno slavio u tie-breaku za treće slavlje u skupini.

Od četvrtka je bilo poznato kako će Novak Đoković u polufinalu igrati protiv Taylora Fritza, drugoplasiranog u zelenoj skupini, dok će se posljednji polufinalist saznati u petak navečer. Od 21 sat igraju Andrej Rubljov i Stefanos Tsitsipas. Pobjednik osigurava drugo mjesto crvene skupine i polufinalni dvoboj protiv Norvežanina Caspera Ruuda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close