Bravo ekipa!

Ankora Gaming prvi bh. klub u prestižnoj Esports Balkan Ligi

Nakon ostvarenih svih potrebnih uvjete za sudjelovanje u ovom natjecanju, preuzeli su mjesto i licencu u ligi od rumunjske ekipe Nexus.
Sport / Ostali sportovi | 08. 12. 2022. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizator regionalne balkanske LoL lige, Fortuna Esports, danas je i službeno potvrdio informaciju da je Ankora Gaming nakon uspješnog dogovora o kupovini slota i službeno dobila licencu da od naredne sezone nastupaju u najvećoj Esport ligi na Balkanu.

Prije šest mjeseci ispred IT kompanije Ankora, osnovali su League of Legends gaming tim, prvi profesionalni Esports tim u BIH, a kao što su prethodno najavljivali primarni cilj je bio natjecanje u EBL-u, najvećem regionalnom gaming natjecanju.

''Poslije niza uspješnih rezultata koje su postigli na domaćim i međunarodnim turnirima, danas je stigla službena vijest ispred Fortuna Esports da smo prva Esport organizacija iz Bosne i Hercegovine koja će se natjecati u ovoj prestižnoj organizaciji'', kazali su iz tima.

Nakon ostvarenih svih potrebnih uvjete za sudjelovanje u ovom natjecanju, preuzeli su mjesto i licencu u ligi od rumunjske ekipe Nexus.

Esports Balkan Liga je dio Riotovog sistema europskih regionalnih natjecanja, osnivača globalno popularne League of Legends igre. Liga se sastoji od osam ekipa sa područja Balkana koje tijekom dvomjesečnog ligaškog natjecanja i play-offa se bore za nagradni fond od 20.000 eura. Nakon velikog finala play-offa dijela koji se održava u Beogradu, najbolja ekipa nastavlja svoj put ka tituli prvaka Europe.

''U 11-tu sezonu EBL prvenstva ulazimo sa željom da se predstavimo i dokažemo u što boljem svjetlu'', kazali su iz Ankora Gaming.

Nova sezona počinje krajem siječnja, a direktan prijeenos možete pratiti putem Fortuna Esports YouTube kanala i Sport Klub Esport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close