Karate 1 - Premier liga

Anes Bostandžić osvojio srebro u Parizu

Na kraju je u finalnoj borbi Tarek Mahmoud iz Egipta bio bolji 3:1. Tarek je trenutačno prvoplasirani u ovoj kategoriji na svjetskoj karate listi.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2024. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački karatista, Anes Bostandžić, osvojio je srebrnu medalju na turniru u Parizu. Karate 1 - Premier liga Pariz prvi je turnir najvišeg ranga ove sezone, na kojem je nastupilo 376 natjecatelja iz 61 zemlje.

Budući da je sudjelovanje u Premier ligi ograničeno na maksimalno 32 sportaša po kategoriji, Premier liga u 2024. godini postiže prekretnicu za sport jer su prijave za turnir u Parizu dosegle puni kapacitet u svim kategorijama.

Član karate kluba Champion s Ilidže je napravio sjajan posao. Eliminacijski dio turnira prema round-robin sustavu je održan u petak i subotu, dok je nedjelja ponudila borbe u nokaut fazi Anes je nastupio u kategoriji (+84), završio je prvi krug turnira na prvom mjestu pobijedivši aktualnog prvaka Europe Anđela Kvesića, nakon čega je savladao i Chen Yi-Ana s Tajlanda, dok je meču protiv Grka Athanasiosa Nikopoulosa remizirao.

U eliminacijskim borba, Anes je prošao predstavnika Saudijske Arabije Sanada Sufyanija 2:1, dok je u polufinalu sredio Ryzvana Talibova iz Ukrajine 4:1. Na kraju je u finalnoj borbi Tarek Mahmoud iz Egipta bio bolji 3:1. Tarek je trenutačno prvoplasirani u ovoj kategoriji na svjetskoj karate listi.

Kopirati
Drag cursor here to close