Tenis

Andrej Grubišić iskočio na prvo mjesto rang liste bh. juniora

Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2017. u 11:01 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u organizaciji Teniskog saveza BiH, na terenima TK Head Akademija u Sarajevu, održano je državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke do 18 godina.

Član Teniskog kluba Mostar i reprezentativac BiH, Andrej Grubišić (1999.), uspio je ostvariti veliki rezultat i ponovo postati državni prvak BiH, sada za 2017 godinu.

Uz velika odricanja, svakodnevne treninge i uz potporu svog Teniskog kluba Mostar, a posebno zahvaljujući strpljenju, zalaganju i radu svog trenera, Raguž Roberta, Andrej je nakon osvojenog zimskog Državnog prvenstva ovom titulom, petom u nizu na državnim prvenstvima, ponovno potvrdio da je najbolji junior BiH tenisa posljednjih nekoliko godina.

Na teniskom turniru na kojem su sudjelovali najbolji juniori iz BiH do 18 godina, Grubišić je pobijedio Emira Bajića iz Sarajeva, rezultatom 6:1 6:1, Andreja Djurića iz Banja Luke, rezultatom 6:2 1:0 predaja, Čabro Mirzu iz Zenice rezultatom 6:2 4:3 (predaja) i u finalu Avdović Amara iz Sarajeva, 6:3 6:3 i tako, bez izgubljenog seta, osvojio prvo mjesto.

Ovom pobjedom Grubišić je postao broj 1 na rang listi teniskog Saveza BiH za juniore de 18 godina.

Ovim iznimnim uspjehom Andrej je stekao pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu u tenisu do 18 godina koji se svake godine održava u Klostersu (Švicarska) te na juniorskom Davis Cup natjecanju u Budimpešti.

Kopirati
Drag cursor here to close