Uz teške ozljede

Američki hrvači preživjeli napad grizlija

"Nisam htio izgubiti prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed i mogao sam pobjeći i tako najvjerojatnije ostati bez prijatelja. Ipak, odlučio sam ga spasiti", rekao je Cummings koji je u pokušaju da spasi prijatelja teško stradao.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2022. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brady Lowry i Kendell Cummings su jednu laganu šetnju divljim šumama Wyominga. Da budemo precizniji, u šetnji su bila četvorica, uz Bradyja i Kendella, njihovi drugari August Harrison i Orrin Jackson, svi redom studenti i hrvači Northwest Collegea.

U jednom trenutku pojavio se grizli. Dok su August i Orrin uspjeli pobjeći, Brady i Kendell su ostali. Morali su u pravom smislu riječi pohrvati sa medvjedom koji je prvo napao Lowryja.

"Nisam htio izgubiti prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed i mogao sam pobjeći i tako najvjerojatnije ostati bez prijatelja. Ipak, odlučio sam ga spasiti", rekao je Cummings koji je u pokušaju da spasi prijatelja teško stradao:

"Mogao sam čuti kako njegovi zubi udaraju u moju lubanju. Osjetio sam i kako mi je grizao kosti, nekako su škripale. Dozivao sam Lowryja da se uvjerim da je dobro i mislim da me medvjed čuo. Nekako je kružio i ponovno me uhvatio", otkrio je Cummings za NBC.

Nakon nekoliko minuta borbe dvojac je uspio uplašiti grizlija koji se nekoliko puta vraćao i napadao, ali na kraju odustao od borge. Kako su izgubili mnogo krvi i bili teško ozlijeđenji nisu mogli potražiti pomoć.

Srećom, njihovi su se prijatelji vratili i napravili improvizirana nosila na kojima su ih odnijeli do prvog mjesta na kojima su mogli dobiti pomoć.

Nakon toga su helikopterom prevezeni u bolnicu gdje su obojica hitno operirani. Lowry je zaradio šest vijaka u ruci, a Cummings je dobio 60 šavova na glavi i podvrgnut je plastičnoj operaciji zbog posjekotina na licu.

Kopirati
Drag cursor here to close