Usvojena žalba Alpinea

Alonsu ipak ostaju bodovi iz Teksasa

Žalili su se iz francuske momčadi da Alonsa nitko iz direkcije utrke nije upozorio na oštećenje bolida te da je Haas svoj protest uložio 24 minute nakon dopuštenog roka za ulaganje protesta.
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2022. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žalba momčadi Alpinea je usvojena, šest bodova protiv koje je sjajnom vožnjom Fernando Alonso osvojio na stazi COTA u Meksiku, ostaju na njegom kontu. Kao što je poznato, nakon utrke, momčad Haasa je protestirala tvrdeći kako je bolid Alpinea nakon sudara Alonsa i Strolla poprilično opasan za ostale vozače, zbog oštećenja. Ista stvar je s bolidom Sergia Pereza.

Suci su nakon utrke ustanovili da Pereza ne treba kazniti, dok su Alonsu na vrijeme utrke dodali kaznu od 30 sekundi, zbog čega je on ostao bez osvojenog sedmog mjesta i šest bodova.

Žalili su se iz francuske momčadi da Alonsa nitko iz direkcije utrke nije upozorio na oštećenje bolida te da je Haas svoj protest uložio 24 minute nakon dopuštenog roka za ulaganje protesta. U četvrtak su iz FIA-e prvo odbili te argumente Alpinea, na što je francuska momčad reagirala traženjem revizije.

Zbog toga je kasno navečer u Meksiku održano novo saslušanje, na kojem je doista ustanovljeno da je Haas mogao uložiti protest unutar roka od 30 minuta te je njihov protest odbijen, a Alonso je u plasmanu utrke vraćen na sedmo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close