Snažan kao zvijer!

Strah u očima: Zverev šokirao skupljača lopti u Šangaju!

Proslavljajući big point, Zverev se našao u 'opasnoj' blizini dječaka koji sakuplja lopte. Dečko je spontano reagirao sklanjanjem tijela ispred 'udarca', a u njegovim očima i na njegovu licu čitao se strah
Sport / Ostali sportovi | 10. 10. 2018. u 22:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački tenisač Alexander Zverev jedan je od najtalentiranijih igrača bijelog sporta, ali i jedan od onih koji su to svojim rezultatima u seniorskoj konkurenciji ponajviše dokazali.

Ovaj 198 cm visoki momak svojim ukupnim izgledom i potencijalnom snagom udarca često protivnicima izaziva podsvjestan strah i prije negoli izvede udarac lopticom.

U meču drugog kola Masters turnira u kineskom Šangaju, 21-godišnji Zverev igrao je meč protiv pet godina starijeg Nikolosa Bassilaschwilija iz Gruzije.

Nakon što je u jednome trenutku njemački tenisač osvojio važan break poen u prvom setu, spontano je svoj uspjeh proslavio na često viđen način - 'izvođenjem' udarca stisnutom šakom u zraku. Dakako, sve to obično je popraćeno glasnim uzvikom kojim igrač sam sebe hrabri i izražava zadovoljstvo.

Proslavljajući big point, Zverev se našao u 'opasnoj' blizini dječaka koji sakuplja lopte. Dečko je spontano reagirao sklanjanjem tijela ispred 'udarca', a u njegovim očima i na njegovu licu čitao se strah i sve što ide uz to.

Zverev u svome zanosu vjerojatno nije ni spoznao što se dogodilo s dječakom, ali ovaj trenutak pomogao mu je na putu do konačne pobjede od 7:5, 6:4, koja ga je odvela u osminu finala ovog turnira.

Alexander Zverev inače na ovom turniru pokušava ostvariti i plasman na završni turnir osam najboljih tenisača u ovoj godini, a za to mu je potreban plasman u polufinale Šangaja.

Iduća prepreka na tom putu mu je Australac Alex De Minaur, čovjek strašnoga udarca, iznimnog talenta i također jedan od momaka koji dolaze i od kojih se puno očekuje.

"Razina energije u meni je prilično niska, ali se nadam poboljšanju u narednim danima", kazao je Zverev nakon prolaska u osminu finala.

Vjerojatno se šokirani sakupljač loptica nakon ove izjave pita - Kako bi tek zamahnuo prema meni da je imao više energije u sebi?!

Kopirati
Drag cursor here to close