Španjolac je za sada na 7-0

Alcaraz nastavlja mini seriju

Tridesetdvogodišnji Lajović, trenutno 80. igrač svijeta, u oba seta prvi je dolazio do breaka, ali nije uspeo da zadrži prednost.
Sport / Ostali sportovi | 25. 02. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je odlučio po povratku na teniske terene igrati turnire u Južnoj Americi. Na prvom je otišao do kraja, na drugom u Riju je u polufinalu. Ništa neočekivano s obzirom da je najveća "faca" turnira. U četvrtfinalu je Alcaraz sredio Dušana Lajovića.

Tridesetdvogodišnji Lajović, trenutno 80. igrač svijeta, u oba seta prvi je dolazio do breaka, ali nije uspeo da zadrži prednost. Imao je Lajović 4-2 u prvom setu, 3-2 u drugom, ali je Španjolac svaki put pronašao način da preokrene meč i ostvati trijumf 6-4, 7-6(0). Treći u isto toliko međusobnih mečeva. Za Alcaraza je ovo bio sedmi meč nakon povratka na teren i sedma pobjeda.

U polufinalu će drugi tenisač na svijetu igrati protiv Čileanca Nicolasa Jarryja koji je svladao šestog nositeljica, Argentinca Sebastiana Baeza, sa 6-3, 7-6(3).

Osvoji li titulu, Alcaraz će se bodovno potpuno izjednačiti s vodećim Novak Đokovićem - obojica bi u tom slučaju imala 6980 bodova - no Đoković će u tom slučaju zadržati prvo mjesto jer ima veći zbroj bodova s Grand Slamova, obaveznih Mastersa (svi osim Monte Carla) i ATP Finala.

Prije Rio de Janeira Alcaraz je osvojio Buenos Aires gdje je u finalu svladao Britanca Camerona Norrieja, a isti bi se finalni meč mogao dogoditi ovaj tjedan. Norrie je svladao u četvrtfinalu Huga Delliena 4-6, 6-1, 6-4 te će u polufinalu igrati protiv Španjolca Bernabe Zapate Mirallesa koji je u španjolskom 'obračunu' bio bolji od Alberta Ramosa sa 6-4, 2-6, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close