Sjajan rezultat

Afan Koso osvojio zlato na atletskim igrama za mlade

U finalu discipline skok u vis, član Škola atletike Mostar, Afan Koso osvojio je zlatnu medalju. Afan je nastupio u kategoriji dječaka 2012. godine, te je zlato dohvatio s preskočenih 1.38.
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2023. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajne vijesti su stigle iz Češke, točnije grada Brna koji je od 01.09 – 05.09, domaćin 18. po redu Europskih atletskih igre za mlade atletičare uzrasta do 16 godina. U finalu discipline skok u vis, član Škola atletike Mostar, Afan Koso osvojio je zlatnu medalju. Afan je nastupio u kategoriji dječaka 2012. godine, te je zlato dohvatio s preskočenih 1.38.

Iza sebe je ostavio Čeha Davida Jankoveca i Poljaka Borisa Banjskog. Na Europskim atletskim igrama BiH su predstavljali uz Školu atletike Mostar, AK Leotar Trebinje, AK Sloboda Tuzla.

Pored Afana Kose na ovim igrama iz ŠA Mostar nastupaju Vasilije Kovač, Adin Kasumačić, Loren Markin, Emin Lizde, Emina Đulić.

Kada su u pitanju ostali rezultati članove ekipe iz Mostara, Emina Đulić se plasirala u finale skoka u dalj, dok je u finalnoj utrci na 60 metara zauzela osmo mjesto.

Loren Markin je bio četvrti u skoku i vis. Adin Kasumačić je izborio finale na 60 metara, te nastup u finalu bacačke discipline loptica/vortex. Nešto ranije u skoku u dalj Afan Koso je bio deveti, Loren Markin - 28, Emin Lizde 32.

Kopirati
Drag cursor here to close