Plemići odmjerili snage s beogradskim Partizanom

Zapažen nastup mladih nada HŠK Zrinjski u Bijeljini

Sport / Ostali sportovi | 14. 06. 2021. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda Bijeljina je bila poprištem jednog od najvećih turnira za mlade nogometaše u ovom dijelu Europe. 'Stopama Save Miloševića', kako se ovaj turnir i zove ugostio je ogroman broj ekipa iz BiH, Srbije, Crne Gore, Rumunjske te u ovo doba koronavirusa postao prvim turnirom koji je okupio ovoliki broj timova, a i gledatelja na terenima Etno sela Stanišići gdje se isti odigrao.

Mostarski HŠK Zrinjski na ovom se velikom turniru predstavio u dvije konkurencije, onoj u 2010. godištu, gdje je nastupio s dvije ekipe (bijeli i crveni), kao i s jednom ekipom u konkurenciji dječaka rođenih 2012. godine.

Dječaci iz konkurencije 2010. godišta prvi dio turnira, u natjecanju po skupinama, ostavili su sjajan dojam te su obje ekipe bez većih problema prošli u 1/8 finala. Valja napomenuti da su dječaci iz ekipe HŠK Zrinjski - bijeli, u svojoj grupi odmjerili snage s jednom od najboljih omladinskih škola na Balkanu a možda i šire - onom beogradskog FK Partizan.

Mali Plemići odigrali su sjajnu utakmicu protiv renomiranog protivnika i tek u posljednjim sekundama susreta primili gol za minimalnu pobjedu mladih Beograđana.

Foto: Bljesak.info / Zapažen nastup mladih nada HŠK Zrinjski u Bijeljini

HŠK Zrinjski - crveni, koji su natjecanje u skupini prošli kao prvoplasirani poklekao je u 1/8 finala turnira gdje su ih savladali vršnjaci iz ekipe FK Radnik. Iako su 'crveni' bili bolja momčad na terenu, to nisu naplatili, te su mjesto u 1/4 finalu turnira pronašli mali Bijeljinci.

HŠK Zrinjski - bijeli odigrali su dramatičan susret 1/8 finala s još jednim timom iz Beograda. 'Bijelima' je za prolaz protiv sjajne ekipe FK Kampione trebala lutrija penala koju su mali Mostarci spretno riješili u svoju korist. Put 'bijelih' završio je u idućoj fazi turnira gdje je Zrinjski poražen od još jednog tima iz Srbije. Šabačka Mačva na kraju je slavila s 2:1 i našla svoje mjesto u daljnjoj fazi natjecanja. Inače, kompletna selekcija Zrinjskog u ovom godištu sjajno je vođena od strane bivše igračke vedete Zrinjskog Mile Pehara, te njegovog asistenta Stanka Cvitkovića i pod njihovim vodstvom dječaci napreduju iz dana u dan.

Dječaci rođeni 2012. godine na kraju su dogurali do 1/4 finale gdje su s 0:2 poraženi od beogradskog Kampionea, no i ova mlađa selekcija pokazala je veliki potencijal, s klupe predvođena dugogodišnjim trenerom omladinskih pogona Plemića Draganom Vrdoljakom.

Kopirati
Drag cursor here to close