Defence! Defence!

Trump: Umoran sam od gledanja 14 godina starih utakmica. Vratit ćemo sport!

"Moramo vratiti naš sport. Umoran sam od gledanja 14 godina starih bejzbolskih utakmica", rekao je Trump.
Sport / Ostali sportovi | 15. 04. 2020. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump oformio je savjetodavno tijelo od 14 članova, među kojima su i povjerenici svih najvažnijih profesionalnih liga, koje bi trebalo pomoći vladi oko donošenja odluke kada bi se mogla nastaviti sportska natjecanja u SAD-u, koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

U savjetodavnom tijelu su tako povjerenik košarkaške NBA lige Adam Silver, povjerenik lige u američkom nogometu NFL Roger Goodell, povjerenik bejzbolske MLB Rob Manfred, povjerenik hokejaške NHL Gary Bettman i povjerenik nogometne MLS Don Garber, zatim povjerenici profesionalnih golferskih turnira, Jay Monahan za muške (PGA) i Michael Whan za žene (LPGA), predsjednik Američkog teniskog saveza (USTA) Patrick Galbraith, predsjednici udruga profesionalnih boraca i hrvača Dana White (UFC) i Vince McMahon (WWE), dopredsjednica NASCAR-a Lesa Kennedy, potom vlasnici profesionalnih momčadi iz NFL-a Robert Kraft (New England Patriots) i Jerry Jones (Dallas Cowboys) te vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Tako šaroliko društvo teško će se složiti oko toga kada bi se mogla nastaviti sportska natjecanja u SAD-u koja su prekinuta prije pet tjedana nakon što je košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na testiranju na koronavirus. White i McMahon u svojim su dosadašnjim istupima već tražili da se turniri pod njihovom ingerencijom održavaju i tijekom pandemije, Silver i Manfred su mišljenja kako bi s nastavkom natjecanja trebalo pričekati.

Sam Trump skloniji je Whiteu i McMahonu, o čemu svjedoči i njegova izjava nakon formiranja ove skupine.

"Moramo vratiti naš sport. Umoran sam od gledanja 14 godina starih bejzbolskih utakmica", rekao je Trump.

Profesionalni hrvači iz WWE-a čak su početkom ovog tjedna dobili dozvolu nadležnih na Floridi da u svom trening-kampu u Orlandu mogu snimati svoje borbe jer je to označeno kao "osnovni posao". Takva odluka mogla bi i ostalim sportovima osigurati dozvolu za povratak aktivnostima u toj saveznoj državi.

U SAD-u je dosad čak 601.472 osobe bilo pozitivno na koronavirus, a umrlo ih je 24.429.

Kopirati
Drag cursor here to close