Utjecaj virusa

Roland Garros odgođen za jesen

Također se navodi da je zaštita i zdravlje zaposlenih, igrača i navijača najvažnija.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2020. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu pomjereno je za kraj rujna, zbog aktualne situacije sa pandemijom koronavirusa. Organizatori Roland Garrosa priopćili su da je novi termin drugog Grand slama od 20. rujna do 4. listopada.

Pošto nitko ne može predvidjeti kakva će situacija biti do 18. svibnja, za kada je bio predviđen početak natjecanja u Parizu, organizatori su se odlučili za ovakvu odluku, prenosi B92.

"Teniska federacija Francuske je donijela odluku da ovogodišnje izdanje Roland Garrosa bude održano od 20. rujna do 4. listopada. Iako nitko ne može predvidjeti kakva će situacija biti 18. svibnja, sadašnje mjere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posljedica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu", navodi se u priopćenju.

Također se navodi da je zaštita i zdravlje zaposlenih, igrača i navijača najvažnija.

"Donijeli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj nepredviđenoj situaciji. Ponašamo se odgovorno i moramo zajedno raditi na zdravlju i sigurnosti svih", rekao je Bernard Giudicelli, predsjednik Francuske teniske federacije.

Priopćeno je i da će navijači, koji su već kupili ulaznice, moći ih zamijeniti za novi termin, a ukoliko to ne žele, bit će im vraćen novac.

Kopirati
Drag cursor here to close