Trodnevno natjecanje

Mostar domaćin šahovskom prvenstvu FBiH

Ovogodišnje prvenstvo trajat će do 4.8., a održava se organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.
Sport / Ostali sportovi | 02. 08. 2019. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Studentskom hotelu 'Mostar' u četvrtak je prigodnom svečanošću započelo 13. izdanje pojedinačnog otvorenog seniorskog prvenstva Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Na samom početku prisutnima su se obratili direktor turnira Adil Šuta, zatim predsjednik Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj, te ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije Rašid Hadžović.

"Ove godine kada obilježavamo 67 godina postojanja Šahovskog kluba 'Mostar' pripala nam je čast da budemo tehnički organizator ovog natjecanja, te nam ovo daje dobar vjetar u leđa da budemo organizatori i značajnijih šahovskih turnira", kazao je Šuta između ostaloga.

Foto: Bljesak.info / Detalj s otvorenja prvenstva

Natjecateljima je uputio zahvale za dolazak, a brojnim sponzorima za podršku u organizaciji ovog natjecanja.

Inače ovaj turnir se održava u Mostaru do 4. kolovoza, a na istom se primjenjuje švicarski sistem od sedam kola, uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu, počevši od prvog).

Kevelj je također uputio zahvale rukovodstvu Š.K. 'Mostar', Šahovskom savezu, natjecateljima, i svima onima koji su doprinijeli da se pvaj turnir održi u Mostaru na visokom nivou. Istaknuo je da sportaši iz Mostara, kada je u pitanju kolektivno i pojedinačno natjecanje, imaju najzapaženije rezultate u BiH. Posebno se ističu klubovi i pojedinci u malom i velikom nogometu, te plivanju.

Foto: Bljesak.info / Detalj s otvorenja prvenstva

U svom obraćanju, Hadžović je svima poželio uspjeh i sreću, te je povlačenjem prvog poteza natjecanje proglasio otvorenim.

Nakon zatvaranja prvenstva, bit će upriličena dodjela pehara, nagrada i priznanja. Najboljima će, pored titule pobjednika 13. pojedinačnog prvenstva ŠS FBiH, biti uručene i novčane nagrade (od 100 do 500 KM). Ovogodišnje prvenstvo trajat će do 4.8., a održava se organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close