Prijavite se

Mostar: Šahovski turnir sa bogatim nagradnim fondom

Direktor turnira je IM Atif Dumpor, a suđenje je povjereno: Glavni sudija DA Omer Faladžić, te pomoćnici DA Halim Hutinović i KA Alen Omerčić.
Sport / Ostali sportovi | 18. 06. 2019. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije tradicionalnog 17. Međunarodnog sajma 'Dani trešnje 2019', Šahovski klub 'Patriotska Liga' iz Mostara, organizira otvoreni Internacionalni šahovski turnir, 'Dani trešnje 2019'. Turnir će se odigrati u hali sajma, bivši Tržni centar 'Merkur' u Vrapčićima kod Mostara u srijedu 19. lipnja od 14:30 sati.

Turnir će se igrati po Švicarskom sistemu od 9 kola uz tempo igre od deset minuta po igraču do kraja partije. Obaveza svih sudionika je da posjeduju šahovsku garnituru standarnih dimenzija i šahovski sat. Pravo učešća na turniru imaju svi igrači iz BiH i inozemstva, bez obzira na FIDE rejting i titulu koji se prijave organizatoru na dan održavanja do 14:30 sati. Rezultati će se rejtingovati kod FIDE blitz rejting listu.

Kotizacija za sudionike, osim velemajstora i internacionalnih majstora, iznosi 10 KM. U kotizaciju je uračunat ručak. Direktor turnira je IM Atif Dumpor, a suđenje je povjereno: Glavni sudija DA Omer Faladžić, te pomoćnici DA Halim Hutinović i KA Alen Omerčić.

Ukupni nagradni fond u iznosu od 1.000 KM je raspoređen na 11 redovnih i šest specijalnih nagrada. Prijaviti se može na email adresu: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close