Brutal competition

Mostar: Natjecanje u snazi za najizdržljivije

Prijavilo se ukupno 11 natjecatelja koji su prošli medicinski pregled, te su nastupili u četiri veoma zahtjevne vježbe.
Sport / Ostali sportovi | 26. 11. 2017. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru, na lokaciji Sjevernog logora, je održano neobično natjecanje u okviru projekta 'Mjesec sporta sa 'Reflexom''. Riječ je o natjecanju u snazi i izdržljivosti pod nazivom 'Street super challenge - brutal competition'.

Ovo natjecanje sadržavalo je jedan kompleks vježbi za najspremnije natjecatelje. Prijavilo se ukupno 11 natjecatelja koji su prošli medicinski pregled, te su nastupili u četiri veoma zahtjevne vježbe.

Riječ je o 'farmer walku', odnosno nošenju utega na udaljenosti 50 metara po 80 kg u rukama (ukupno 160 kg), trčanje 1500 metara sa gas maskom na licu (što je približno jednako trčanju na 5000 metara nadmorske visine), zatim prevrtanje gume težine 372 kg (šest puta) i dizanje bačve od 80 litara (dizanje i spuštanje sedam puta).

Kao posebni gosti natjecanja bili su Belmir Berberović i Alden Hot – Django. Sportsko društvo 'Reflex' je najbolje na ovom natjecanju nagradilo novčanim nagradama (300 KM za prvo mjesto, 200 KM za drugo mjesto i 100 KM za treće mjesto) uz poklon pakete sponzora i pokrovitelja.

Ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH, te BH Telecom su bili među sponzorima ovog projekta. Inače, projekt 'Mjesec sporta s 'Reflexom'' provodi se kao dio kampanje liječenja, prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Kopirati
Drag cursor here to close