Završen natjecateljski dio

Kristijan Vujnović pobjednik Hercegovina Tour Mastersa 2020.

Pobijedivši u finalnom meču Dubravka Šimunovića (Mostar), Kristijan Vujnović (Čapljina) je po peti put osvojio naslov na Hercegovina Tour Mastersu.
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč epidemiološkoj situaciji u 2020. je odigrano osam teniskih turnira iz serije Hercegovina Toura te završni Maters koji se tijekom protekloga tjedna igrao na terenima Tenis kluba Mostar.

U utorak je u Mostaru odigran finalni meč završnog Mastersa Hercegovina Toura čime je i završena teniska sezona 2020.

Pobijedivši u finalnom meču Dubravka Šimunovića (Mostar), Kristijan Vujnović (Čapljina) je po peti put osvojio naslov na Hercegovina Tour Mastersu.

Nakon grupne faze natjecanja u polufinale su se plasirali: Jerko Sentić (Neum) i Ivan iličić (Brotnjo) iz skupine "ZGI Mostar" dok su se iz skupine "ANKORA Neum" u polufinale plasirali: Kristijan Vujnović (Čapljina) i Dubravko Šimunović (Mostar).

Tako su se u polufinalnim mečevima sastali Sentić i Šimunović te Vujnović i Iličić.

Pobjede su odnijeli Šimunović (6/2,6/2) i Vujnović (6/0,6/1), te tako se, nakon grupne faze natjecanja , još jednom međusobno sastali, ali sad u borbi za naslov.

Vujnović je nešto lakše "uzeo" prvi set sa 6/1, dok se u drugom setu, punom preokreta vodila velika borba za svaki poen.

Vujnović je tek u tie-breaku slomio otpor Šimunoviću na kraju ipak slavio sa 6/1,7/6.

Ovogodišnje jubilarno deseto izdanje HT Mastersa je odigrano usprkos novonastalim uvjetima i skraćenom dijelu sezone, uz tri igrača koja su se izravno plasirali na završni turnir ali su zbog ozljeda morali otkazati nastup.

Sudionicima Mastersa, te finalistima, dodijeljeni su pehari i zaslužene sportske nagrade.

Hercegovina Tour Masters 2020 je održan zahvaljujući sponzorima: Zagrebinspekt Mostar, Caffe Ancora Neum, Ferokeš Mostar, Domena Mostar, Caffe Opera, Mlini Čapljina, Hotel ´Lux˝ Međugorje, Autolijanovići Mostar, TK Međugorje, Miškić Bus Široki, Interagent, Procaffe, Lounge bar Black pearl, Choco baru, KIOSK-X ˝ kao i suorganizatoru TK Mostar koji su podržali organizaciju ovog sportskog događaja.

Hercegovina Tour se nastavlja u veljači sljedeće godine turnirom na terenima TC Džulić u Širokom Brijegu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close