Nova Bila

Judo klub Hercegovac uvjerljivo najbolja ekipa judo saveza Herceg Bosne

Hercegovac je proglašen najboljom ekipom u svim uzrastima osim u uzrastu kadeta gdje su bili na drugom mjestu.
Sport / Ostali sportovi | 24. 05. 2021. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 22.5. održano je prvenstvo judo saveza Herceg Bosne u Novoj Biloj. Ovo prvenstvo ujedno služi i kao kvalifikacijski turnir za prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Judo klub Hercegovac s ovog natjecanja vraća se bogatiji za 53 medalje i to 24 zlata, 20 srebrenih i 9 brončanih medalja. Ovim rezultatima Hercegovac je bio uvjerljivo najbolja ekipa turnira s preko 70 bodova više od prvog pratitelja.

Inače, na turniru je sudjelovalo 11 klubova i nešto manje od 200 judaša. Hercegovac je proglašen najboljom ekipom u svim uzrastima osim u uzrastu kadeta gdje su bili na drugom mjestu.

Državno prvenstvo ove godine održava se u Vitezu 6.6. (kadeti i mlađi pioniri) te u Laktašima 26.6. (juniori i stariji pioniri) a Hercegovac će biti najbrojnija ekipa u Bosni i Hercegovini na državnim prvenstvima.

Osvajači medalja

Zlatne medalje osvojili su:

Domagoj Pušić, Stjepan Salmanić, Matej Jandrić, Ina Ravlić(zlato za kadete i juniore), Nera Prce, Petra Čuljak, Lorena Vučić, Laura Sušac, Dea Dobroslavić, Klara Roso, Niko Novak, Nika Zovko, Maria Kožul, Lana Čović Stanić, Ivana Buntić, Nina Grubišić-Čabo, Marko Čerkuč, Mario Novak, Luka Bubalo, Ivano Đinkić, Ivan Milićević, Ivan Raspudić i Petar Kožul.

Srebrne medalje: David Senkić (srebro u uzrastima kadeta i juniora), Vana Šarac, Petra Zovko, Sara Planinić, Sara Buntić, Petar Kožul, Albert Galić, Matej Džidić, Matej Martinović, Gabriela Raič, Ena Vidović, Klara Marić, Ana Vranješ, Ena Borozan, Bojan Gačić, Marko Zovko, Stjepan Salmanić i Martino Prce

Bronce: Luka Martinović (bronca u uzrastima kadeta i juniora), Eva Pindžo, Fran Hrstić, Ivan Letica, Stefan Juka, Rade Vranješ, Matej Jandrić i Martino Prce

Kopirati
Drag cursor here to close